Elevuttalelser

Eit springbrett!

"Eg blei kjendt med utrulig mange fine og unike personlegheter på Jæren folkehøgskule. Dette heilt sikkert på grunn av det store mangfoldet av linjer. Det var fint! Ved å gå på Film og foto fann eg ut at dette var noko eg ville fortsette med, på ein eller annan måte - og ved hjelp av lærer, medelevar og reiser blei det lettare å sette kreative tankar i gang til opptaksprøva mi for Westerdals. Studieturen til Sør-Afrika er fantastisk! Og maten på Jæren? Bra. Veldig bra!"

Helene Naustdal Bergsholm, elev 2011/2012

Sosialt!

"Det er mennesker rundt deg hele tiden, musikken dundrer fra rom 222 samtidig som radioen står på fullt i stua. En trenger massasje og to personer stiller opp, en masserer ryggen mens den andre koser med håret.

Det er dette vi kommer til å savne; alt maset, støyen og menneskene. Alle de gode stundene. Kveldene hvor vi stekte 70 vafler, de kveldene hvor vi tok fram gitaren og sangboka, der vi skålte i te og kakao. Nettene der alle tok med hver sin madrass i stua og sovnet til lyden av latter og summing."

- Anette, tidligere elev

Mitt beste valg!

"Å velge å gå et år på folkehøgskole er kanskje det beste valget jeg har tatt. Året på Jæren Folkehøgskule har vært det beste året jeg har hatt så langt. Jeg har møtt så mange fantastisk flotte folk og har fått venner for livet.

Man trenger ikke tenke på prøver eller eksamener, det er det å ha det bra og gjøre det man selv vil, som står i fokus. Og det er veldig opp til en selv hvor mye man vil oppleve og lære i løpet av året.

Gjennom linja har jeg fått utviklet min interesse for film og foto, og møtt folk som deler denne interessen. Sammen med gjengen på gangen vår har vi danset oss gjennom vasketimene, og hatt kosekvelder med film og vaffel. Og sammen med folk fra de andre linjene har jeg stiftet gode vennskap og hatt det kjempegøy.

Variasjonen i linjene er en stor fordel, man får venner med andre interesser og man kan både dra nytte av hverandre og samarbeide ut i fra det.

Hvis jeg skal beskrive folkehøyskoleåret med ett ord må det bli: sosialt. Det er folk rundt deg over alt, på skolen og internatene."

UttalelseHanne.png

Hanne, elev 2013/2014

Alle blir sett

Super skole med mye forskjellige og kule folk  Omsorgsfulle lærere som bryr seg om den enkelte  anbefales på det sterkeste!

- Ole Kristian Haugen 2013/14

Unikt år

Helt klart et år som vil bli husket til siste dag! Kan uten blygsel også anbefale unge voksne, dvs fine folk i 20 årene;), til å ta et år på FHS. Jæren ble i tillegg en stor bonus, hva angår nærkontakt med natur og innfødte. Makan til sted skal man lete lenge etter!

- Vigdis Rolstad