Hvorfor velge Jæren?

Uendelige treningsmuligheter

Vi ligger nær strand og fjell, bygd og by. Her kan du få alt du vil på en gang. Flott sted for alle slags uteaktiviteter i det flate landskapet. I området er det gode fotballbaner, svømmehall, fine sykkelveier, kort vei til havet og grønne golfbaner året rundt. Vi har til og med to sandvolleyballbaner på skoleområdet og en gymsal anvendelig til ballsport.

Vi har ingen rom på skolen som er dedikert til styrketrening, men vi har en gunstig avtale hos det nærmeste treningssenteret. Denne avtalen inkluderer en rimelig månedspris og medlemskap bare innenfor den perioden hvor du bor på skolen.

Maten

Hos oss bruker vi i hovedsak lokale råvarer og lager sunn og næringsrik mat. Vårt profesjonelle og dyktige kjøkkenpersonale bestreber seg på å lage den beste maten du kan tenke deg! Tør vi påstå at vi har ett av de beste kjøkkenet i folkehøgskolen?

Vi tilbyr alltid et vegetarisk alternativ som tar hensyn til intoleranser og matallergier.

Studietur

Vi reiser på en rekke spennende studieturer i løpet av skoleåret. Til nå har vi reist til blant annet Sør Afrika, New York, London, Tokyo, San Francisco og lignende. Sjekk linjesidene for mer informasjon om hvor akkurat din linje reiser. Her er et bilde fra en tidligere tur til Cape Town i Sør-Afrika.

På studietur kan du reise og oppleve nye kulturer sammen med gode venner. Sammen kan dere påvirke innholdet på turene, og på noen linjer får dere bestemme reisemål. Har du flere spørsmål i forhold til dette så kan du lese mer her.

Elevkvelder

Lørdagskvelder arrangerer elevene en kveld for hverandre. Disse kveldene pleier å inneholde god underholdning, god mat og morsomme antrekk!

Dette er en kveld de fleste ser både frem til og tilbake på med glede!

elevkveld.png

Plassering

Få eller ingen andre skoler ligger så heldig til som Jæren folkehøgskule. Både landlig og sentralt på en gang. Klepp er et større tettsted med alle servicetilbud i gangavstand. Stavanger, Sandnes og Bryne er bare en liten svipptur unna. Sist men ikke minst er det kort vei til noen av Norges fineste og beste surfe-strender. Jærstrendene er fine til både surfing, kiting, soling, bading, jogging og tur.

Personalet

Vi som jobber på Jæren folkehøgskule gjør alt vi kan for at du skal få et så godt år som det lar seg gjøre. Vi har svært engasjerte ansatte og dyktige folk både på renhold, kjøkken, vedlikehold og undervisning. Vi tenker at de fleste utfordringer er til for å løses, enten det gjelder en ødelagt støvsuger, en sulten mage eller en brukket arm...

Se hvem som jobber på Jæren folkehøgskule