fbpx Skip to content

18 av 18 skal ut i relevante studier etter året på folkehøgskole

«Jeg ble mer sikker på meg selv og hva jeg ville videre», konkluderer Hannah Berg Nymann om sitt år på Sosialt arbeid. Hun har lenge visst at hun ville studere barnevern, men hun ønsket et år på folkehøgskole først. Året på Sosialt arbeid kunne gi henne et dypdykk inn i omsorgsyrkene og innsikten hun trengte for å bekrefte at hun var på riktig vei.

Praksisplass i barnevernet

«Jeg var heldig å få praksis i barnevernet som ga meg den bekreftelsen jeg trengte. Ikke minst fikk jeg muligheten til å skape meg et nyttig nettverk som kan være til god hjelp etter utdanningen», uttaler Hannah. Sosialt arbeid er ei teoretisk linje, men med mye praksis. I linjetimene går de gjennom tema som psykisk helse, barnevern, flyktninger, eldreomsorg, rus og kriminalomsorg.

#frivilliginnsatsgjørdeglykkeligere

«Vi har fått oppleve hva Sosialt arbeid er i praksis», supplerer Heidi Kristine Knudsen. Jentene forteller ivrig om sine erfaringer innen frivillig arbeid dette året. Hver eneste uke har de gjort en innsats for noen andre. Klepp frivillighetssentral tilbyr oppdrag innen alt fra leksehjelp til eldreomsorg. Hver enkel elev fikk muligheten til å utforske det området de var mest interessert i.

 «De frivillig oppdragene gir deg veldig mye for resten av livet, og nå»

–          Heidi Kristine Knudsen

Besøk i fengselet

Utenom ukentlige faste oppdrag, og en praksisuke på slutten av året besøker linja mange lokale bedrifter. Jentene er raske å trekke frem fengselet som det mest spennende besøket. Her var det flere som fikk opp øynene for nye yrkesretninger i fremtiden.

Det setter ting i perspektiv

Årets høydepunkt var turen til Sør-Afrika i februar. De dro på en unik reise tett innpå menneskene i town ship. «Man ser på ting veldig annerledes etter en sånn tur. Det setter ting i perspektiv», nikker jentene mens de ivrig forteller om sine opplevelser. De husker barna i Glorias barnehage som de jobbet hardt for å samle inn penger og klær til. De besøkte Illiso Care society. Organisasjonen som jobber for barn, jenter og gode utdanningsmuligheter til de som bor i town ship. Det som ga aller mest inntrykk var overnattingsbesøk hos en afrikansk familie. Der fikk de høre sterke historier og de fikk oppleve forskjellene tett på kroppen.

Sosialt arbeid - tur til Cape Town - Jæren Folkehøgskule

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.