fbpx Skip to content

7 gode tips til å leve litt mer miljøvennlig

1. Ta det samtidig som du er ute på morgenrunden med hunden

eller kveldsturen med bestevenninna. Plukk med deg det du ser på veien. Det kan være i skogen, på fjellet, på stranda, eller i boligfeltet. Du får forbedret både helsa og miljøet på en og samme tid.

2. Ta med gode hansker

Du vet aldri hva du finner mens du er ute å går. Et godt par med arbeidshansker i lomma vil være hjelpsomt når du kommer over glass, eller annet ukjent materiale.

 3. Både pose og sekk

Husk å ta med noe du kan samle søppelet i. En bærepose, et handlenett som du bruker fast til dette formålet, en sekk til å ha på ryggen eller noe helt annet. Det bør kunne oppbevares i lomma og den må bære behagelig for deg å bære mens du går på tur.

4. Lag faste rutiner

Sett av en dag i uken, hver morgen, eller en gang i måneden om du vil da du går ut på en skikkelig opprydding i ditt lokalmiljø. Med faste rutiner så blir det prioritert og det er enkelt å huske på.

5. Sjekk ditt lokale friluftsråd

Her på Jæren har vi Jæren Friluftsråd som har et brennende engasjement for strandrydding. De har derfor lagt til rette for alle ivrige strandryddere med tilgjengelige containere på parkeringsplassen og med samlepunkter hvor de henter oppsamlet søppel. Dette er et teamwork.

6. Kast mindre søppel selv

Kutt ned forbruket av engangs-tallerken, sugerør og plastflasker. Kjøp en god vannflaske som du fyller i springen hver dag. Invester i mer varige ting som du kan bruke over flere år.

7. Spre det gode budskap

Ta med deg venninna, kompisen, barna dine, mødre og fedre. Hvis alle plukker og gjør litt hver så blir det mye i sum. I fjor plukket jærbuene over 12 tonn søppel under Jæren friluftsråd sine aksjoner. Det kan du lese mer om her. Dette var selvsagt på grunn av at det var mange ivrige frivillige deltok i aksjonen. Gjør vi alle litt hver, hver uke så vil vi oppleve et renere og finere miljø rundt oss.

Surfelinja har et aktivt engasjement for å holde stranda ryddig og ren. De har en engasjert lærer som jobber mye med holdninger og gode vaner i forhold til akkurat dette. Linja har stranda som klasserom og da er det viktig å lære gode holdninger i forhold til miljøet. De aller fleste blir ivrige surfere etter året på Jæren. Vi er da opptatt av å sende ut fornuftige utøvere som bidrar til rene strender og godt miljø. Du kan lese mer om linja vår her.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.