fbpx Skip to content

Året har gitt meg mye glede og ny motivasjon

Tenk å få muligheten til å lage nøyaktig det du har lyst til, et helt skoleår? Ved hjelp av opplæring i helt nye teknikker kan du bruke egen kreativitet til å skape noe helt nytt. Du får full frihet, og stort rom til personlig tolkning av hvert prosjekt. Ikke minst blir det veiledning underveis

«Vi har bare verdens beste lærer. Hennes kreativitet og selvstendighet inspirerer oss», forteller Marita Kløvstad ivrig. Året på Art, Design & Travel,  har gått mot slutten, men det er mye å se tilbake på.

«Jeg tar med meg stor motivasjon og en helt ny glede. Jeg føler meg rett og slett mer lykkelig», utbryter hun. Skoleåret har gjort det tydelig at det er kunst hun skal satse videre på. Under et av prosjekt-periodene har Marita jobbet iherdig med opptaksprøven til kunstskolen i Oslo. Det var stor jubel et par måneder senere når hun fikk velkomstbrevet fra skolen.

Å drive med kunst det gjør meg virkelig motivert og glad, og engasjert generelt.

Du bestemmer

Du blir presentert for mange ulike teknikker i løpet av året. Teknikker innenfor tegning, maling, grafikk og søm. Et startkit med alt du trenger ligger klar til deg første skoledag. Det er langt unna året på videregående da timeplanen var satt. Her får du ansvaret og stor medbestemmelse over egen hverdag. «Det er litt overveldende etter 13år i skolen med full veiledning», poengterer Marita. «Men det er utrolig motiverende, lærerikt og gøy».

Stor kunstnerisk frihet gir motivasjon og læringsglede. Det hjelper å være del av et inspirerende klassemiljø der alle deler samme interessen. Vi bruker pinterest aktivt og lager fysiske mood boards som hjelper i skape-prosessen. Her lærer du ikke bare teknikken i seg selv, men du lærer prosessen fra ide til ferdig arbeid. Med linjetid tre dager i uka får du nok av tid til å fullføre flere prosjekt.

Gleden i meg våknet virkelig dette året. For jeg har jo fått gjøre det jeg elsker å gjøre hver dag, som er å tegne og å male. Drive med hendene og å være kreativ.

De smarte reisetipsene

Eva Marie Jansen, læreren på linja, er ikke bare en dyktig kunstner. Hun dedikerer mye av sin fritid til å utforske det store utland. Hun deler gledelig av sine mange erfaringer fra tur og smarte reisetips for en billig reise. Linja har besøk mange ulike byer og eksotiske land opp gjennom tidene. Årets kull fikk utforske hva Singapore og Bali har å by på av arkitektur, kunst og andre severdigheter. Under høstsemesteret fikk de teste ut streetart i Barcelona. Eva kan vise deg det som er verdt å se. Samtidig åpner hun opp for at du kan bestemme en del av innholdet på tur. Man har selvsagt tegnesakene tilgjengelig under hele reisen. Det er stor fare for å bli inspirert på tur.

Nå ser vi frem til nytt skoleår og en ny klasse til høsten. Art, design & travel krever ingen forkunnskaper av deg. Men en interesse for kunst kan være en fordel. Vi tar imot elever helt frem til skolestart, eller når linja er full. Du har fortsatt en siste mulighet til å søke. 

Er linjen av interesse? Les mer og finn søknadsskjema her. 

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.