10 personligheter på Jæren Folkehøgskule

10 personligheter på Jæren Folkehøgskule

Skrevet av Maren January 12, 2018

Tenk deg 100 forskjellige mennesker. 100 personligheter som har flyttet sammen i et stort kollektiv. De bor sammen, jobber med oppgaver sammen og henger sammen på fritiden. Og alle er totalt forskjellige. Fungerer det?


En skulle tro de har kjent hverandre hele livet og ikke bare siden august. Den ene dagen der det var 100 ukjente ansikter er langt forbi og vennskap for livet er i gang. Det sies jo at har du venner i flere år er de som familie, ikke sant?

 Det stemmer, en stor familie kan vi kalle elevene våre. Utrolig dyktige på hver sin måte. Vi har samlet sammen 10. personligheter vi ser løpe opp og ned gangene på skolen. Kjenner du deg igjen? Eller noen du kjenner?

 

1.Teknologi entusiasten

Det finnes ikke en ting denne personen ikke har hørt om. De har full kontroll på det nyeste og deler villig sin kunnskap. Denne personen er til tider meget kreativ og lager prosjekter ingen andre hadde kommet på. Hva sier du til en 3D printet lås til brusflasker f. eks?

2.Omsorgspersonen

Har du en vanskelig dag? Da har vi en flott gjeng elever som hjelper deg gjennom dagen. Det klemmes hver dag og ingen er usynlig for denne personen. En sterk bidragsyter til miljøet på skolen.

3. Surferen

Finner du et skateboard slengt innenfor døren, da kan jeg garantere deg at surferen er temmelig nær. Med tykk vinterjakke og vått hår er de alltid klar til utendørsaktiviteter og aller helst vil de til stranda.

4. Fotografen

En ekte naturfotograf kamuflerer seg godt. Det gjør gjengen vi har også. Plutselig hører du intens klikking og ser gjerne en gjeng elever som fotfølger en katt. Ta det med ro, de varmer bare opp til tigrene på safaritur. Instagramkontoene deres er verd å følge for å si det sånn!

Foto: Håkon Karlsen 2017

5. Kunstneren

Vimsete tenker du? Nei da, et mer kreativt menneske finnes ikke. Alt de klarer å skape, vi blir helt målløse hver eneste gang. Om det er tegning, maling, digital kunst eller håndverk, uansett kan de det og mine tegninger ligner mer barnetegninger for hver dag

6. Den praktiske

Vi har en gjeng flotte elever som rett og slett er beundringsverdige. De har til tross for sine utfordringer en fantastisk evne til å klare nye oppgaver. Klesvask, matlaging, ukulelespilling, ta det med ro, ingen er mer entusiastiske enn denne gjengen. Vi mister helt konsentrasjonen når det lukter nybakt sjokoladekake i hele skolebygget. Og alle skal få!

7. Atleten

Noen er rett og slett mer sporty enn andre. Gjerne et soleklart A-menneske som står først i køen når elevene møter til svømming kl 07.00. En lett joggetur på 6 kilometer fulgt av en times sykkeltur har denne personen alltid energi til.

8. Håndverkeren

Tar DIY til et helt nytt nivå. Mens andre elever drar med seg pynt hjemmefra, ordner denne personen lett en ny hylle nede på sløydsalen. Personen er også å finne blant surferne på skateboard, men selvfølgelig med hjemmelaget brett!

9. Dykkeren

Elsker fisk til middag og helst selv fangst fra en to timers tur i havet med harpun. Praktisk av natur og en evig gladlaks.

10. Naturentusiasten

Også et utendørsmenneske! Går ofte 10 000+ steg daglig og ofte den som drar i gang fellesturer ut i naturen. Aller helst vil personen bestige en fjelltopp eller to i uka og aldri følge oppmerket tursti!

Kjente du deg igjen?

Se alle våre linjetilbud her!