5 myter om folkehøgskolen

5 myter om folkehøgskolen

Skrevet av Maren January 12, 2018

På folkehøgskole lærer man jo bare å strikke! Nei nei nei, folkehøgskolelivet er mer enn bare en strikkeklubb. Derfor vil vi nå knuse myter som finnes om folkehøgskoleelevene!


1. Du lærer å strikke

Hvis du ønsker så kan du selvfølgelig lære deg det. Men vi bruker ikke et år på å strikke 10 mariusgensere og sokker til hele venninnegjengen. De fleste rører ikke et strikketøy engang

Foto: @fhsmemes (instagram) 

2. Du lærer ingenting

Jo selvfølgelig lærer du noe. Men hva vil du lære? Vil du lære å jobbe med mennesker eller å programmere din egen robot? Vi lærer deg gjerne! Vi ønsker å lære deg det du interesserer deg for og motivere deg videre. 

3. Det er bare et hvileår

Våre elever har undervisning hver dag også lørdager. De hviler ikke, men de lærer sitt fagområde uten karakterpress. Vil du bli en bedre kunstner kan du bli det hos oss ved hjelp av å lære nye og ukjente teknikker ikke med å prestere best mulig på eksamen. Tidligere elever sier denne pustepausen var det som skulle til for dem å finne ut hvem de er og hva de vil videre, det er ikke dårlig vel?

4. Du blir ingenting

Du får ikke et yrke av et år hos oss. Men du får tid til å prøve ut dine interesser og lære mer om deg selv. Etter et år finner du kanskje ut at det var ikke dette jeg vil utdanne meg innen likevel, og det før du har startet på dyre studier. Men som mange vil du finne ut hva din interesse er og tørre å satse på det videre. Det finnes mange karrierer der ute som har startet i folkehøgskolen. 

5. Folkehøgskole er bare en stor leirskole

En stor familiesammenkomst kaller vi det! Du kommer og møter 100 ukjente ansikter og innen noen få måneder skulle en tro de har kjent hverandre hele livet! De bor sammen, lærer sammen og reiser på eksotiske turer i inn og utland sammen. Et stort kollektiv egentlig! De fleste husker tilbake på leirskole som noe morsomt og annerledes, tenk deg da et helt år med samme følelsene!

Myter er myter sier nå vi. Et år på folkehøgskole kan vi garantere blir en opplevelse for livet. Treff likesinnede og få nye venner på tvers av interesse. Bo sammen og bli selvstendige samtidig som dere reiser verden rundt på fantastiske turer. Du taper ingenting på å prøve!

Søk i dag!