Avisleken, stol-leken og andre viktige lærepenger

Avisleken, stol-leken og andre viktige lærepenger

Skrevet av Maren December 2, 2016

Latteren satt løst i rommet og elevene fikk testet sine intimgrenser denne dagen. Brita Phuti kom til oss fra Internasjonalt Utvalg for folkehøgskolen, og ledet skolen gjennom en lærerik dag.


Det hele startet med lærerne samlet i nornesalen mens elevene vasket internatene. Alle de store internasjonale spørsmålene og temaene ble drøftet. Det ble diskusjon og ivrige hender i været, godt ledet av Brita.

Kreativitet og lærdom

Etter at elevene fikk gjennomgått litt teori og diskusjon ble alle samlet i gymsalen for lek. De ble fordelt på ulike grupper. Hver gruppe fikk utdelt et avis-ark. Nå handlet det om å holde i avis-arket samtidig, mens arket ble mindre og mindre. Løsningene var etter hvert kreative, intime og satte i gang lattermusklene hos de fleste. 

En illustrasjon av verden

Videre satte Brita i gang stol-leken. To grupper på 10 stoler ble satt ut og 20 elever meldte seg frivillig. Hver gang musikken stanset ble stoler flyttet til høyre gruppe og flere og flere elever ble flyttet til venstre gruppe.  De store forskjellene som finnes mellom menneskegrupper i verden ble etter hvert tydelig illustrert.

Dette ble en innholdsrik, morsom, lærerik dag for oss, ikke minst ble det en flott oppvarming for den internasjonale uken på Jæren folkehøgskule.