Hvordan er det å være stipendiat på Jæren FHS?

Hvordan er det å være stipendiat på Jæren FHS?

Skrevet av marianne July 25, 2017

Innlegget er skrevet av stipendiat Nathalie Andersen. Det å være stipendiat er noe helt spesielt. Som stipendiat skal du være et mellomledd mellom lærer og elev, noe som gir deg et helt spesielt bånd til både lærere og elever. Du får utviklet deg på en helt annen måte enn du gjør som elev og det er kanskje hovedgrunnen til at vi ville være stipendiater på vår "egen" skole som vi allerede er kjent med.


På Jæren i 2016-2017 har vi vært fire stipendiater. Vi har hatt ansvar for ettermiddagsaktiviteter og det sosiale som har skjedd på skolen. Dette har resultert i alt fra "stek din egen vaffel" og "kos" til hinderløype i gymsalen og escape room. 

Skrekk, kos og beat for beat

Hver mandag og torsdag hadde vi en fastsatt aktivitet som vi kalte "kosekos i Loungen". Da samlet vi oss i Loungen, så på serier, strikket, skravlet og drakk kaffe og te. I tillegg til kosekos, hadde vi også skrekkfilm torsdag. Vi samlet oss og valgte en skrekkfilm sammen og så denne utover kvelden.

Aktiviteten som hadde desidert best oppmøte gjennom hele året var "Beat for beat"! Da fikk de bestemme lag på fem, vi samlet inn telefoner og spilte av musikk. Første lag til å rekke opp hånda fikk synge sangen og fikk poeng hvis de kunne teksten. Moro!

Ingen kjedelige øyeblikk på Jæren

Som stipendiater på Jæren er vi ganske heldige med beliggenheten. Det finnes mye å gjøre like utenfor skolens fire vegger. Den ligger kun et lite stykke fra noen av Norges fineste strender og er bare en svipptur unna Stavanger. 

Vi har også veldig gode, flinke og hjelpsomme lærere som gjerne stiller opp om vi trenger skyss eller hjelp til organisering av aktiviteter. Vi har blant annet tatt med en gjeng elever på bowling, kino, gått turer andre steder enn Klepp og vært på boblefotball! Det er alltid noe kjekt å finne på med så mange kjekke mennesker boende tett sammen.

Lærerikt og givende

I tillegg til dette har vi en tilrettelagt linje på Jæren som stipendiatene følger mye opp. Vi hjelper til med å handle, vaske tøy, eller vaske og rydde rommene. På linja er det seks elever som også trenger litt hjelp og støtte i hverdagen. Da er det godt å ha en stipendiat å kunne støtte seg litt til. Vi som stipendiater har lært mye om det å forholde seg til mennesker med spesielle behov. Å bli kjent med disse elevene har vært både lærerikt og givende, men kanskje aller mest morsomt. Vi har storkost oss sammen med dem!

Et sted å komme tilbake til..

Til syvende og sist vil vi si at vi har storkost oss som stipendiater på vakre Jæren. Vi har fått utfordre oss selv både på godt og vondt, vi har lært masse om oss selv og det å jobbe med andre mennesker og vi har vokst både sammen som gruppe og alene som enkeltperson. En blir litt mer selvstendig når en får litt mer ansvar for ting, og er det noe vi har fått følt på, så er det ansvarsfølelse. Vi kommer til å savne skolen masse og gleder oss til å komme på besøk så fort vi får tid, for Jæren, ja her trives me.