Edinburgh international Science festival

Edinburgh international Science festival

Skrevet av Maren May 4, 2018

For en teknologientusiast finnes det ikke noe bedre enn å oppleve alt nytt og spennende der ute. Gjengen på teknologi 2.0 har på slutten av året besøkt Edinburgh international Science Festival og tatt teknologien til nye høyder


En måned med planlegging til turen til Science Festival I Edinburgh og vi sto klare 07.00, for å ta bussen til Sola flyplass. Trøtte, men spente, stiger vi på flyet som skal ta oss videre til Aberdeen. 

Fra Aberdeen, stiger vi rett på bussen til togstasjonen, hvor vi skal ta toget I 3 timer før en endelig ankommer Edinburgh og den store teknologifestivalen som er et av høydepunktene for teknologi 2.0. 

 Vi er heldige med været når vi kommer til Skottland. Vi vet at det regner mye og har fått beskjed om å pakke regnklær, men solen titter frem I ny og ne, dette været holder seg hele turen, noe vi er veldig glad for. 

Vi kommer til Edinburgh ganske tidlig på dagen og sjekker inn på hostellet. Litt etter litt, tar de fleste turen ut, for å se seg litt rundt, og å utforske den historiske byen vi befinner oss I de neste fem dagene. Byen er kjennetegnet av den store kontrasten mellom det historiske og moderne så vi forstår godt at festivalen er populær. Vi tar turen som en klasse opp til Edinburgh Castle, der det er utsikt over nesten hele byen. Men ikke alle tar turen inn I slottet fordi det ble litt I det dyreste laget. 

For vår teknologiske gjeng var det selvfølgelig Science Festival som var høydepunktet! En stor internasjonal messe med kule utstillinger og foredrag for alle, uansett alder. Fremtiden ser spennende ut for å si det sånn! Her finnes noe for enhver interesse, og utrolig mye å prøve! Noen aktiviteter må man forhandsbestille og betale, andre ikke. Men det var verdt pengene en bruker! 

De fleste foredragene holdt plass I Summerhall, som var en 30 minutters gåtur fra hostellet, men også på puber, Nasjonal Museet, osv var en del av festivalen med sine aktiviteter og foredrag. Teknologi 2.0 klassen var godt representert på de fleste foredrag i byen og viste godt igjen i sine egendesignede skolegensere.

Vi fikk oppleve Skottland på sitt beste! Gatene var fulle av mennesker og underholdningen var på topp. Kilt og sekkepipe var obligatorisk bekledning blant gatemusikantene og vi fant hele 5! butikker med Harry Potter tema. Vi fant til og med gaten som inspirerte J. K. Rowling til å skape Diagon Alley, et sted som dukker opp i både bøkene og filmene.

 Vi var på Nasjonal Museeumet, hvor de hadde alt fra en veldig kul fremstilling av bilder fra en BBC fotograf konkurranse, til en avdeling med klær fra de forskjellige tidene. 

Vi var også innom Surgical Sciences museet, der vi fikk se hvordan medisin og kirurgi har oppstått og forandret seg gjennom tidene frem til det medisin og kirurgi er i dag.

På en av dagene var klassen på tur til Edinburgh Zoo, et sted med masser av dyr i forskjellige slag. Der var løver, tiger, fugler, pandaer, savanne dyr og forskjellige typer aper.

Turen til Science Festival har gått over all forventning. Edinburgh som by er utrolig fin, menneskene er hyggelige, og ikke minst, tilbudene er mange. 

Nå er vi tilbake til den vanlige skolehverdagen, men med mange flere gode minner å se tilbake på enn vi hadde før vi dro.

Skrevet av Andrea Stang (Stipendiat), Sindre V. Jørgensen og Kristofer Nordgulen.