Et helt annet liv

Et helt annet liv

Skrevet av Maren December 14, 2017

4 elever fra bo og fritid har nettopp kommet hjem fra et spennende kulturkrasj i India. En kultur som skiller seg stort fra det vi er vant til her hjemme i nord. Men for noen flotte klær de går med! Jentene skulle gjerne kjøpt en hel garderobe!


Elevene var godt forberedt når de ble hentet midt på natten og kjørt til flyplassen. Nå skulle de få opplevelser for livet! Siden skolestart i august har de hørt og lært om India og livet der. Nå skulle de endelig få oppleve det med egne øyne. Folkene, fargene, dyrene og ikke minst lukten av krydder. Det er ikke hvem som helst som er heldig nok til å oppleve dette fantastiske landet i løpet av livet. Et land med større befolkning enn du kan tenke deg og hellige kyr som gikk gatelangs. En av elevene oppleve å bli dyttet over ende av en hellig ku, det må da bringe lykke?

Historiene har strømmet på siden de kom hjem og vi koser oss med alt de forteller. De har vært på marked, prøvd lokale klær, spist ny og spennende mat og vært på besøk i tempel. Et høydepunkt var nok besøket på en lokal skole. Å treffe barn fra en annen kultur var meget spennende, men samtidig så annerledes fra skolehverdagen de selv har. 

En av elevene på bo og fritid kjenner godt til gårdslivet i Norge og kunnskap om de ulike dyrene.I India ble han møtt av andre typer dyr og ikke minst apekattene. Hvem koser seg ikke med å håndfore en liten krabat med hale? Så vi kan trygt si det ble store kulturforskjeller. En ting er derimot sikkert, elevene koste seg! 

Synes du dette hørtes spennende ut? Les mer om vår linje her! og alt det morsomme vi gjør i løpet av et år for å forberede deg på å bli selvstendig og klare deg selv! Vi garanterer deg minner for livet!