Makerspace- Test ut fremtiden!

Makerspace- Test ut fremtiden!

Skrevet av marianne June 21, 2018

Er du en av de heldige som har oppdaget Makerspace? Vi på teknologi 2.0 inviterer deg inn i et miljø med stor skaperglede. Sammen tenker, bygger og SKAPER vi teknologi!


Hva er Makerspace?

Makerspace er et inspirerende lokale fylt med spennende teknologi og verktøy. Sammen kan vi bygge, ødelegge og skape egne ideer og produkter ved hjelp av 3D printere, loddestasjoner og mye annet. Lag din egen PC, robot eller elektrisk skateboard sammen med oss.

Hvor finner jeg makerspace?

De siste årene har antallet makerspace i Norge skutt i været og flere er under oppstart!

http://norwaymakers.org/

Teknologi 2.0 har laget sitt eget makerspace på Jæren Folkehøgskule. Elevene får teste, feile og bruke laben og sammen komme frem til løsninger. Verktøy, elektronikk og 3D-printere står fritt til disposisjon for teknologigjengen og turene går ofte til Vitenfabrikken i Sandnes og deres skapermiljø!

Lurer du på hvor det finnes makerspace? Ta en titt på kartet under:

 

Hva lager jeg?

Alt kan lages! Å være et skapende menneske vil si å bruke fantasien og skape det du drømmer om! Ikke alle ideer er gjennomførbare men for en læring det er i å feile! En det-har-jeg-aldri-gjort-før-så-det-klarer-jeg-sikkert-holdning fører deg langt.

2018 var året elevene på teknologi 2.0 skrudde sammen hver sin racing-robot og konkurrerte mot hverandre i grenene løp, balanseløp og suddent death. (Se video)

 

 

Hvilket utstyr trenger jeg?

Du kommer langt med datamaskin og en dose lærevillighet. Sammen skaper vi ferdighetene som trengs til å gjennomføre drømmeprosjektet. Sitter du på skolen med en god idè? Robot, tegnemaskin, eller noe som ikke finnes enda? Sammen utforsker vi mulighetene.

 

Hva lærer jeg?

Man lærer av hverandre! Vi har alle våre unike talenter og sammen skaper vi gode team. Makerspace er et skapende felleskap og i Norge finnes et voksende miljø med skapere. Uansett prosjekt vil du få god veiledning av vår dyktige lærer (les intervju med han her) som elsker alt som er nytt og spennende! Dere finner garantert en felles interesse.

 

Hvilket utstyr har dere?

Vårt klasserom inneholder mye spennende! Vi har 3D printere, loddestasjoner, verktøy, resirkulerte datadeler, det meste som trengs. Personlig verktøykasse med verktøy og komponenter står klar og venter på deg første skoledag.

 

Maker faire, er det makerspace?

Praha, Honolulu, Hong Kong og Detroit er noen av årets spennende maker faire messer. Internasjonalt er maker faire et globalt fenomen. Så stort at det arrangeres festivaler i hele verden kun med skapende teknologi. Gjengen i teknologi 2.0 reiser selvfølgelig på tur til en eller flere av messene. Årets absolutte høydepunkt!

 

Kan jeg bli med i makerspace?

Ja det kan du. Er du ferdig med videregående og ønsker et annerledes skoleår før videre studier? Søk Teknologi 2.0 og bli med oss i vårt skapermiljø!