Menyen på Jæren folkehøgskule

Menyen på Jæren folkehøgskule

Skrevet av Maren July 7, 2017

Skolen vår ligger i et landbruksdistrikt og vi er opptatt av at maten vi serverer er kortreist, fersk og smakfull. I løpet av et helt skoleår vil menyen være godt variert, med noe for hver en smak. Nysgjerrig? Sjekk noen eksempler under.


En typisk uke

Ukesmeny blir laget for å skape varierte retter. Vi ønsker å tilby elevene sunn og smaksrik mat og har derfor et dyktig kjøkkenpersonell. Samtidig får elevene mulighet til å komme med egne ønsker. Vår opplevelse er at matsalen stort sett er full enda vi har utallige alternativer i umiddelbar nærhet. Med både butikker, cafeer, McDonald, pizza restaurant og kjøpesenter i gå-avstand fra skolen.

Mat til ulike anledninger

Det er klart at ulike anledninger også bestemmer menyen. En lørdag i måneden er det elevkveld, og da er arrangørene med å bestemmer menyen. Dette går da på omgang mellom elevene, internatene og linjene. Utover dette vil det være en del ulike festkvelder eller spesielle anledninger som vil gi nye smaksopplevelser.

Matallergi og vegetarretter

Når du samler 90-100 mennesker på en plass vil det alltid være ulike behov. Dette er selvsagt også med på å bestemme ukesmenyen. Alle allergier tar vi hensyn til og våre profesjonelle kokker  er flinke til å tilpasse retter. Vi tilbyr en vegetarrett til alle middager. Denne retten tar ofte hensyn til de ulike diettene.

 

For den som liker noe søtt

Hver søndag får elevene dessert etter middag. I tillegg dukker det ofte opp kaker og andre overraskelser til ulike anledninger.