Med øye for tiger

Med øye for tiger

Skrevet av marianne December 14, 2017

Du sitter med høyre pekefinger klar på utløser. Foran deg står en leppebjørn gjemt bak et tre. Du venter på det perfekte øyeblikket hvor motivet kommer i fokus. BRØL!!! Du stivner til, håret på ryggen reiser seg og adrenalinet pumper. Brølet stilner, men bakken skjelver i det en flokk ville dyr kommer i høyt tempo mot bilen. Her gjelder det å holde hodet kaldt og gå imot dine naturlige reflekser som forteller deg løp! Og der kommer den, en svær tiger på 150 kg, nei nær 200kg. Den stopper i det den ser bilen. Bare hold posisjonen, bare 5 sekunder til…


Slik oppleves jakten på de perfekte bildene for fotosafarielevene på skolen. I starten av desember var 15 elever på tur til India for å oppleve de store kattedyrene vi i Norge ikke kjenner til. For en opplevelse! Etter timevis i åpne jeeper har de foreviget opplevelser for et helt liv. På skolen sitter vi igjen med elever som lyser opp ved tanken på turen og som nesten ikke kan vente til neste tur på nyåret til Sør-Afrika og løvene der.

Selv læreren som de siste årene har vært på utallige safariturer deler villig sine opplevelser på morgensamling for resten av elevflokken. Mon tro om det er flere som kunne tenke seg å bli med på neste tur til Afrika? 

Kunne du tenke deg en tur? Søk plass på skolen til høsten da vel.

www.jarenfhs.no/linjer/fotografi/