Safari i India-På godt og vondt

Safari i India-På godt og vondt

Skrevet av Maren January 25, 2018

Jeepen suser mellom trær på en kronglete veg. Støvet ligger som en sky etter bilen, men plutselig roper guiden STOPP. Vi står stille ved en fjellkant og ser nedover mot elva. DER. Guiden oppdager en tiger mellom trene på andre siden av elva, og sjåføren setter klampen i bånn. Vi skal være først ned for å få den beste plassen.


tekst: Marie Digre, elev 2017/18

Endelig i India

Vekkeklokken ringer tidlig, men tanken på tiger og India gjør det lettere å stå opp. Vi stabler oss inn i bussen som tar oss til flyplassen og reisen er i gang. Mange er spente, noen er kanskje nervøse for hvordan det vil være å bo i India. Andre tenker på hvordan det vil være å ikke snakke med venner og alle er ivrige etter å komme frem.

 Vi er i India! Alle ser rundt seg hele tiden og tar innover seg at vi faktisk er kommet frem til landet vi skal være i de neste ni dagene. Etter mange timer i fly, var det flere som sovnet under bussturen til hotellet. Når vi endelig kommer frem får vi en blomsterkrans rundt halsen og et merke i pannen. Nå er turen for alvor i gang.

 Første safari starter etter lunsj på vår andre dag i India. Vi ser ikke tiger, men spenningen ved det å være ute i nasjonal parken er likevel til å ta og føle på. Humøret er fortsatt på topp og motivasjonen for å dra ut tidlig neste dag er også god. På andre safari er vi mye heldigere, vi kjører ut til sone 3 og er ikke lenge ute før guiden får beskjed om at det er tiger i nærheten. Sjåføren vrenger bilen i gir og gir full gass for å komme tidlig til tigeren. Så skjer det.

 

Tigeren kommer gående sakte i høyt gress og mulighetene for å ta bilde er dårlig. Plutselig snur den og kommer rett mot jeepen vi sitter i. Den går litt rundt og vi får høre at den heter Arrowhead, eller T84 som er koden. Hun stopper opp og hører etter noe, sakte begynner hun å snike seg mot en gresstust som står opp og vi forstår fort at hun har fått øye på et bytte. Arrowhead hopper opp i gresset og vi hører et hjerteskjærende skriv. Hun har fanget en ung aksishjort som hyler alt den klarer, men det er for sent. Arrowhead har satt tennene i halsen og kommer ikke til å gi slipp med det første. Hun går forbi alle jeepene og viser nærmest frem hvor flink hun har vært. Et par tårer blir felt i jeepen vår, men verden går videre og vi forflytter oss med tigeren for å få flere bilder.

Siste gang vi er ute i jeepen kjører vi rundt i sone 5 og tenker at vi har vært heldige med hele turen. Vi kjører på en kronglete vei og beveger oss mot en fjellkant som har utsikt ut mot en elv litt lenger ned. Guiden vår har oppdaget en tiger som ligger mellom trærne og heldigvis for oss er vi der først. Det kommer mange andre biler, men mot slutten av turen får guiden vår de fleste til å kjøre bort og vi får ti minutter alene med Akash, T64, en nesten fullvoksen han-tiger. Han ligger rolig i lavt gress og gjesper et par ganger før vi må vende snuten tilbake til hotellet.

 

Ikke bare tiger

Vi er ekstremt heldige og opplever tiger fem ganger til i løpet av hele reisen. Første gang ser vi hun-tiger, og senere får vi se to “cubs” og en ung han-tiger. I løpet av turen har vi ikke bare sett tiger, men også andre dyr som ape, sjakal, aksishjort, leppebjørn, sambarhjort, leopard, ugler og flere andre fugler. Opplevelsen på Village Women Crafs var også fin. Vi ble vist rundt i de forskjellige husene der de hadde tekstiler, malerier og tepper. Vi fikk gå rundt og se slik vi ville, og fikk beskjed om at det var bare å spørre om vi lurte på noe.

 

Alt i alt var møtet med India, tiger og folket veldig fint.