Safari på lånt tid

Safari på lånt tid

Skrevet av Maren January 12, 2018

De store kattedyrene var en gang i tiden vanlige både i Afrika og India. De var superpredatorer som hadde store områder å boltre seg på med inntakte villmarker og masse byttedyr. Det var den gang. . .


På begynnelsen av 1900-tallet var det for eksempel over 100 000 tigrer bare i India. I dag er det bare ca. 2700. Tigeren er verdens største kattedyr, og de største tigrene veier opp til 360 kg. Altså mer enn en europeisk brunbjørn. Bjørner står faktisk på menyen for en tiger. Vi reiser til Rhantambhore  i India hvor 66 tigrer holder til, og hvor tigrene er relativt lette og finne. Med andre ord: Du får din livs sjanse til å se å oppleve den stripete katten.

Løvebestanden har sunket katastrofalt bare i løpet av de siste 20 årene. På 90-tallet(da du ble født?) var det over 40 000 løver i Afrika, nå er bestanden halvert til rundt 20 000. Kan det bare fortsette slik? Vi reiser til Ngorogorokrateret hvor vi har Afrikas tetteste løvebestand, og de største og vakreste. Bli med da vel!!

Leoparden er det mest utbredte og tilpasningsdyktige av alle kattedyr. Men nye undersøkelser viser at også leopardbestanden har sunket katastrofalt de sist tiårene i deler av utbredelsesområdet. Vi besøker Serengeti, verdens største inntakte økosystem med ufattelige mengder med dyr. Deriblant leoparder. Opplev den flekkete katten på nært hold med oss, dens skjønnhet er en åpenbaring.

Fascinert av Usain Bolt på 100 meter, da skal du oppleve gepardens jakt. I løpet av 3 ufattelige sprang er den allerede opp i 70 km/t og så øker det på til over 100 km/t.  Selvsagt lider også geparden samme skjebne som alle andre kattedyrene. Den får bare leve i fred innenfor vernede områder. Vil du oppleve verdens raskeste pattedyr på nært hold? I Nudutu area kommer vi tett innpå geparder!

Bli med på vår tur og vær med på å gi disse vakre rovdyrene en stemme. Etter en slik tur vil du for alltid være dypt fascinert og ønske dem en sikker fremtid!

Besøk Fotosafari siden for mer info om deres spennende reiser