Hvordan søker jeg på folkehøgskole?

Hvordan søker jeg på folkehøgskole?

Skrevet av marianne January 16, 2019

Har du noen gang lurt på hva som skjer når du sender inn en søknad til en folkehøgskole? Blir den bare liggende eller blir den studert med et forstørrelsesglass?


Skattejakt i innboksen

Det er like spennende hver eneste morgen for Marianne på kontoret. Hun er stadig på skattejakt i innboksen etter søknader. Jo nærmere 1.februar jo flere fyller innboksen.

Mennesker vi skal få dele ett år sammen med

Fra oktober og frem til midten av januar ligger de og støver. Da er hver enkel søker bare ett tall. I løpet av januar blir støvet børstet av og søknadene blir sortert etter linje. Lærerne får utdelt hver sin bunke. Nå blir søknaden nøye studert og tallet blir omgjort til en person. Nå er alle søknadene potensielle elever og mennesker vi kanskje skal få dele et helt skoleår sammen med. Vi blir glad for alle opplysninger vi får når vi skal plukke ut et godt årskull. Hadde vi bare hatt plass til alle sammen.

Hva skal nå stå i denne søknaden?

Innholdet i søknadene varierer veldig. Noen spanderer knapt en setning om seg selv, mens andre sender inn rene avhandlingen. Vi liker godt når søkerne skriver noe om hvorfor de vil gå hos oss og litt om sine interesser og ønsker for fremtiden. For det vi ønsker oss aller mest er motiverte elever som virkelig ønsker å lære det linja fokuserer på. Kan vi tilby akkurat deg et fantastisk år med mye utbytte?

 

Til mer søker skriver om seg selv til mer har vi å gå på når vi skal velge mellom alle søknadene

Det vi liker godt å lese litt om er:

  • Hvem er du – i korte trekk.
  • Hvilke hobbyer har du?
  • Hva ønsker du å gjøre fremover?
  • Hvilke mål har du for fremtiden?

Hvorfor velger vi akkurat din søknad

Det er ikke mange setninger som skal til for å gi et godt inntrykk. Det er ikke mange ord som skal til for at vi lærer akkurat deg å kjenne litt bedre. Det er dette som gjør at vi velger akkurat din søknad.

Lurer du fortsatt på hvordan du kan fylle ut søknaden? Følg gjerne denne linken for å lese litt mer om det. Ta gjerne kontakt på tlf 51785100 eller e-post admin@jarenfhs.no. Vi gjør gladelig prosessen lettere for deg.