"Hvem er det som tramper på min bro"?

Skrevet av marianne December 9, 2016

Nervene var i høyspenn og flere skuespiller-talenter ble avslørt under sosialt arbeids aktivitetsdag. En livlig gjeng førsteklassinger kom forventningsfulle til skolen en mandags formiddag.


Sosialt arbeid sitt klasserom var blitt omgjort til en teatersal. Kulisser var blitt laget, malt og hengt opp. Førsteklassingene fikk ta plass i benkeradene foran scenen. Etter en kort introduksjon gikk lyset av og første eventyret startet på scenen. 

Morsomt og skummelt på en og samme tid

Ungene hadde store øyne og fulgte ivrig med da trollet fikk komme inn. Han var nok både morsom og skummel der han beveget seg mellom barna. En fortellerstemme ledet skuespillerne elegant gjennom eventyret "de tre bukkene bruse". Bare at disse bukkene ikke skulle spise seg fete, men levere ønskelisten til julenissen. 

Tre små griser

Etter at bukkene fikk levert listene sine til julenissen var det klart for enda et eventyr. Med hjemmelaget grise-neser og rosa klær dukket tre små elever opp på scenen. De geleidet oss gjennom nok et klassisk eventyr med koselig fortellerstemme og flinke skuespillere. Det manglet heller ikke på verken rekvisitter eller energi. Både store og små så ut til å kose seg gjennom stykket.  

Et kritisk publikum

Blant publikum satt befolkningens mest ærlige og mest kritiske mennesker, nemlig barn. Elevene viste stort mot da de oppfordret til håndsopprekning og tilbakemeldinger fra publikum etter at teaterstykkene var ferdig. Heldigvis var det bare god kritikk å få, og barna delte ivrig fra sine tanker og følelser.  

 

Høyt og lavt

Gymsalen ble åpnet og aktivitetene ble presentert. Barna beveget seg gruppevis mellom ulike poster. Det ble høyt energinivå og mange morsomme sprell. På slutten av dagen fikk barna roe ned med julemusikk og juleverksted. Det ble laget mange fine små julegaver til heldige foreldre.