Stippsquad på tur

Stippsquad på tur

Skrevet av marianne March 23, 2017

Vår flotte gjeng med stipendiater aka stippsquad, fikk dra ut på et lite norsk eventyr. Med ubesvarte spørsmål, masse energi og store forventninger dro de avgårde. Dette innlegget er skrevet av godeste Nathalie Andersen som beskriver sin opplevelsesrike uke på tur med gutta.


Hva er egentlig en stipendiat?

Når jeg blir spurt hjemme "hva driver du egentlig med?" Så svarer jeg at jeg er stipendiat, men det er det ingen som veit hva er og helt ærlig hadde jeg verken en definisjon på det eller et bra svar jeg heller. Derfor valgte Stippsquad å dra på tur rundt i Norge for å besøke ulike folkehøgskoler og finne en definisjon på det å være stipendiat. 

Vi reiste på mange ulike skoler, frilynt og kristne, store og små, både med og uten stipendiater. Vi reiste på tilsammen 7 skoler! I håp om å sette en definisjon på det, så det blir enklere å forklare hva det innebærer og hvilke rammer en har. Til slutt vil vi skrive en artikkel vi håper på å få postet i folkehøgskolebladet, slik at flere får utbytte av den lille turen vår.

Er en stipendiat viktig for skolemiljøet?

På de ulike skolene vi besøkte stilte vi noen spørsmål til stipendiater, elever og rektor. Som gikk ut på det å finne ut hva en stipendiat gjør. Er en stipendiat viktig for miljøet, var også et av spørsmålene. Vi fikk mange like svar, men også mange ulike. Noen jobber mer og andre er "bare" elev for andre gang. På de fleste skolene vi besøkte fikk vi svaret at en stipendiat var viktig i skolesystemet. Det var viktig å ha et mellomledd mellom lærer og elev, en som elevene kunne stille de kleine spørsmålene sine til uten å bli flau eller en som var litt lettere å snakke med. 

Reisen var lang, men vi koste oss med allsang og snakk i bilen. På en så lang reise måtte selvfølgelig et lite verkstedbesøk til, men det gikk veldig fint og vi kom oss fort på veien igjen. 

En opplysende reise

Reisen vår starter på Agder Folkhøgskole, gikk videre til Sørlandet, Risøy, Buskerud og Danvik. Spennende skoler med stipendiater. Videre kjørte vi til Ringerike, som ikke hadde stipendiater i det hele tatt. Og helt til slutt var vi i Sogndal. Der overnattet vi før vi tok den lange veien hjem igjen. Alt i alt, var turen både spennende og utfordrende, og det var godt å se litt på hvordan andre stipendiater jobber. Nå er vi klare til å skrive artikkelen vår og kan forklare litt hva en stipendiat er når noen spør.