Hva er en typisk elev på Jæren folkehøgskule?

Hva er en typisk elev på Jæren folkehøgskule?

Skrevet av marianne June 21, 2017

Du har kanskje tenkt på om et år på folkehøgskole er noe for deg? Men har du noen gang tenkt på om du passer som en folkehøgskole-elev? Hvem er en typisk elev på Jæren folkehøgskole. Hvilke kvaliteter må du ha? Under finner du de 13 mest vanlige elevtypene vi har på skolen....


1. En som tåler allslags vær

Vi nyter mildvær året rundt her på Jæren, men vinden skal en ikke spøke med. Vi kan også være innom hele skalaen av værforhold på en og samme dag. Det kan fascinere de fleste, men man finner fort ut at allværsjakken er et must! 

2. Er eventyrlysten

Et år på folkehøgskole vil gi deg mange muligheter. Her kan du utforske nærområdet, landet vårt, det store utland og deg selv. Tar du utfordringen? Den eventyrlystne eleven vil absolutt reise hjem med fullest minnebrikke av gode minner og opplevelser. 

3. Positiv

Med smilebånd på topp og med en god innstilling vil en ofte ha et fantastisk år. Du vil møte mange nye mennesker, nye aktiviteter, nye utfordringer og kanskje noen nye matvarer? Her har vi stort sett hatt positive elever som tar det de får servert på strak arm.

 

men det er klart det er lov å ha en dårlig dag...også her.

4. Er sosial

På en folkehøgskole kommer du ikke utenom menneskelig kontakt. Om ikke under alle de 24 timene i døgnet, så er det ikke langt unna. Samtidig opplever vi at både utadvente som innadvente, ekstroverte som introverte,  alltid finner sin plass, sine grupper og trives i lag med sine medelever året igjennom. Med så mange forskjellige mennesketyper samlet tett i et helt år så vil du alltid finne noen det er verdt å dele tiden sammen med.

5. En som er glad i å lære noe nytt

Her tilbyr vi valgfag og aktiviteter for hver en smak, samtidig som de ulike linjene trekker veldig forskjellige type mennesker til skolen. Summen av dette gir uante muligheter til  lære mye nytt. Med motivasjonen på topp kan en potensielt reise fra folkehøgskolen som et helt nytt menneske. En vet aldri hvilke ferdigheter en vil få bruk for i livet så grip muligheten når den er der.

6. Den kreative

Her er det rom for å finne sin egen måte å løse oppgaver på. De fleste fag, tema og aktiviteter åpner opp for fri tolkning og ulike fremgangsmåter. Kreativiteten skal blomstre og absolutt alle har det i seg.

7. Den omgjengelige

Når du skal forholde deg til mange mennesker hver eneste dag så opplever vi omgjengelighet som en passende egenskap. De aller fleste omgås uten problemer, det er bare det at noen blir ekstra gode venner i løpet av året sitt her.

8. Er samarbeidsvillig

Du vil møte ulike gruppeoppgaver i løpet av året som krever samarbeid. I tillegg skal du bo og forholde deg til medelever gjennom året. Heldigvis ser vi at omtrent alle fikser dette greit. På internat lager man regler og blir enige om hvordan ting skal være, og på linje og tur knytter man tette bånd som hjelper hver og en til et godt samarbeid.

9. Er sporty

Hos oss ligger det til rette for både surfing, ballspill, sandvolleyball, longboard-kjøring, sanddyne-aking, fjelltur, skogstur og ikke minst tur, lek og moro på stranda året rundt.  Både de aktive med lopper i rumpa, og de mindre aktive sofagrisene blir med på noe i løpet av året. Kanskje dette er året du oppdager nye muskelgrupper og kjekke aktiviteter? Eller er det året du virkelig lager avtrykk i sofaen mens en effektiv produserer julegaver med strikkepinnene. Her er det du som velger.

10. En som ikke gir opp så lett

Dette året er ofte første steget ut i det selvstendige livet. Men med en omsorgsfull internatleder, kjekke ansatte som bryr seg og flotte medelever finner de fleste sin plass ganske fort. Men det er elevene som ikke gir seg ved første hindring som virkelig får et år de vil minnes for livet.

11. Er nysgjerrig

Uten nysgjerrigheten ville vi kun beveget oss i det samme sporet om og om igjen. Kanskje en aldri ville oppleve noe nytt? Men om en har en umettelig nysgjerrighet, eller bare litt så vil en absolutt få muligheten til å oppdage nye ting ved både en selv og ved omgivelsene i løpet av skoleåret. 

12. Er laid back og tar livet med ro

Dette er et skoleår uten karakterer, eksamen, press og mas. Her får du lov å være deg selv og utforske, lære, utfordre og oppleve på dine egne premisser. 

13. En som er klar for et fantastisk morsomt år og verdens største vennegjeng.

 Om du er høy, lav, liten, stor, utadvent, innadvent, morsom, sjenert, energisk, eller rolig så vil du alltid kunne finne din plass på Jæren folkehøgskule. Vi har rom for de aller fleste og bruker et år i sammen for å bli kjent og utvikle hverandre til enda bedre versjoner av oss selv.

 

Velkommen til oss.