Varmepute, Lucia og EN for mye julesang!

Varmepute, Lucia og EN for mye julesang!

Skrevet av marianne December 15, 2017

Snø? SNØ på Jæren? Sjokkerte elever ser ut vinduene der et vinterlandskap brer om seg. Pepperkakene i ovnen blir helt glemt, for snø på Jæren det er ikke hverdagskost.


Men hva gjør så en gjeng 19 åringer på juleverksted? Lager dorullnisser hele uka? Nei, her lages det julekaker og julegaver på høyt nivå! To hele dager har vært avsatt til juleverksted og hele 9 ulike prosjekter å velge mellom. Marsipan dyppet i sjokolade og pistasj pakket inn i cellofan blir en stor hit under juletreet i år! Eller juletrepynt laget av ståltråd? Vi har fått en kreativ gjeng elever i år og den ene overgår den andre, enten det er å male på kopp, eller lage pepperkakeform ved hjelp av 3D printer. For hva er vel ikke kulere enn det? Egendesignet pepperkakeform ulik de du får kjøpt i butikken!

Vi glemte selvfølgelig ikke Lucia. Vår tradisjon de siste 20 årene der vi ansatte kler oss opp og lager Santa Lucia tog inn til dekket julefrokost. Elevene ser like sjokkerte ut hvert år! Og vi tar det meget på alvor, lyset til vaktmester var så nedbrent at han må ha brukt dagevis på sangtreningen! 

Med julen hører det som sunget med «nå har vi vaska gulvet, og vi har båret ved». Nå trenger ikke dagens elever å fyre med ved, MEN å vaske ut før ferien det hører med. Ikke like populært hos alle, men det trengs. Hu «mor» alias internatleder følger nøye med prosessen og lærer villig bort hvordan man skrubber en dusj. Er nødvendigvis ikke en selvfølge for alle…

Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves sies det. Det ordtaket gjelder også her! Selv om dagen brukes til vask og skrubbing vil vi alle i morgen iføre oss vårt peneste antrekk og samle oss til juleavslutning og god julemat. Elevene får ikke ta ferie før de er gode og mette og har fått en god dose underholdning. Først da starter julen!

 

Ha en god førjulstid fra oss på Jæren Folkehøgskule!