Verden rundt på 3 uker

Verden rundt på 3 uker

Skrevet av marianne February 7, 2019

17 ulike destinasjoner verden over. Nitti spente elver på tur klare til å erobre verden. Surfing, ATV, museum, maker faire, besøk i town ships, kunst, kultur og mye safari. Bli med Jæren folkehøgskule på reise.


Ditt nye hjem

En folkehøgskole yrer av liv. Det er mye aktiviteter og over 100 mennesker flytter seg på kryss og tvers fra klasserom til gymsalen, til matsalen, til fotostudio eller til sløyden. Men dette lille kaoset blir fort en vanlig hverdag for elevene. Dette blir hjemme.

Et av høydepunktene vi tror mange ser frem til i løpet av sitt folkehøgskole-år er alle studiereisene. Våre linjer reiser alle på to ulike studiereiser. Til sammen besøker vi 17 ulike land på flere kontingent. Linjevalget ditt styrer hvilken destinasjon du skal til. Fellestrekkene for alle studieturene våre er at de byr på unike opplevelser, skreddersydd av våre engasjerte lærere.

Foto: Aurora Sofie Olufsen, Kine Delerud, Josue Gjerdingen og Stog Frode Olsen

Objektiv-snute med en vill tiger

På Fotosafari sin tur til Tanzania overnatter de i telt midt på den afrikanske savannen. Vi får høre spennende historier om hyene-besøk og bøffelvandring like utenfor teltveggen. Tenk adrenalin-nivået i blodet da? Ikke minst får de komme tett på vill tiger i India. Med flinke guider og mange muligheter i form av daglig safaritur. Les mer om turen til Tanzania her. 

Lær street art fra Europas beste

Art, design & Travel får opplæring i street art og lærer tagging av profesjonelle i Barcelona. På årets tur til Bali og Singapore blir de inspirert av lokal kunst, arkitektur og museum. Teknologi 2.0 besøker store maker faire rundt om i verden. De kommer tilbake inspirert og klare for nye prosjekter i klasserommet.

Når kulda biter som værst

På hver sin kant av Sør-Afrika møter du Surf og Sosialt arbeid. De er kanskje i samme land, men de er på helt ulike turer. Mens Sosialt arbeid får komme tett på barn og unge i town ships, finspisser surf teknikken i solsteiken. Etter flere måneder med kald vind og vintersurf tror jeg varme og litt D-vitaminer gjør susen. Også disse kommer inspirert, motivert, litt «eldre» og litt brunere tilbake til skolen etter vinterferien.

Foto: Henning Sandtorv

Sterke inntrykk

Sosialt arbeid har kofferter fulle av klær, sko og penger etter innsamlingsaksjonen. Elevene får komme tett på de som lever i fattigdom i Cape Town og det setter sterke inntrykk. Pengene går med til å støtte opp der det trengs mest. I år kjøper vi blant annet skoleuniformer. Dette gjør at mange av barna har klær og kommer seg på skolen. Les gjerne mer om Sosialt arbeid sin studietur til Sør Afrika her.

Marokko

Bo og fritid reiser til Marokko. Kamelridning, surfing og kjøring av ATV var bare noe av det som stod på timeplanen. Vi ønsker at de skal få oppleve en helt ny kultur og nye opplevelser. Noe som motiverte til at elevene planlagte enda en reise til Praha senere i år.

USA

Gründerlinja vår besøker San Francisco og får se gründerlivet i praksis. Silicon valley er en egen klasse når det kommer til oppstartsbedrifter. Det er ingen tvil om at man har mye inspirasjon og lærdom å hente her. Psykologi og Egenutvikling utforsker også USA. Der vil de fokusere på aktiviteter, spennende møter og bedrifter som kan tilføre det linja handler om. Det er ofte på reise en virkelig blir kjent med seg selv.

Studiereisene er ikke det viktigste med et folkehøgskole-år. Det er faktisk bare en brøkdel av skoleåret. Men det er ingen tvil om at elevene våre lærer mye, opplever mye og utvikler seg mye på en studiereise. Klassen bindes tettere og minner etableres og lagres for livet. Bli med på reise du og. Det er fortsatt ikke for sent å søke.