fbpx Skip to content

Dette året har betydd enormt mye

Dette året har bidratt til at jeg har utviklet meg mye, forteller Malin Størksen. Hun har fullført et år på Jæren folkehøgskule og gjør seg nå klar for et år som stipendiat. 

«Jeg tenkte tidlig at jeg ville komme tilbake som stipendiat. Jeg fikk mange positive erfaringer gjennom å påta meg ekstra ansvar, forteller Malin videre. Hun var svært aktiv i både årbok-komiteen og i elevrådet. Jeg har aldri deltatt på noe lignende før. Skoleåret er så åpent og fritt, og jeg følte meg endelig klar til å kaste meg uti det. Året er absolutt hva du gjør det til. Ikke minst har jeg fått utvikle meg kreativt på Art, design & travel. Jeg jobbet mye mer fokusert med prosjektene og jeg fikk utforske mange ulike måter å være kreativ på. Det har også fylt mye av fritiden min.

Hadde jeg snakket til den personen jeg var når jeg startet her så hadde jeg ikke kjent meg selv igjen!

                                                                                                Elevrådet 2020-21

Det unike samholdet

 Det som har betydd mye for meg dette året er absolutt det sosiale. Alle medelevene, smiler Hilde Lerøy. Også hun kommer tilbake til Jæren dette skoleåret. På folkehøgskole skaper man nye vennskap og mange minner. Det er trygghet i hverdagen og mye frihet. Ikke minst de flotte ansatte på skolen, forteller hun ivrig. De er så åpne og imøtekommende. Det er trygt å komme til dem med både store og små utfordringer. 

Året på folkehøgskole ville jeg bruke til å finne ut mer om hva jeg vil videre. Jeg ville utforske de ulike retningene innenfor Sosialt arbeid. Det er selvfølgelig den største grunnen til at valget falt på nettopp denne linjen. Her fikk jeg senke skuldrene og bli bedre kjent med meg selv. Jeg vil absolutt tilbake, ikke bare på grunn av det fine miljøet på skolen, men også det å få muligheten til å jobbe med elevene på den tilrettelagte linjen Bo og fritid. Jeg gleder meg til å være stipendiat og arrangere ting for elevene.

Viktig del av elevflokken

Stipendiater sin hovedoppgave er å ivareta elevene. De setter igang ulike aktiviteter som planlegges nøye på dagtid. Ikke minst er de en viktig del av elevflokken og er gode lyttere til de som trenger noen å prate med.

Jeg har fått et helt nytt syn på mennesker dette året, legger Jonas Andreassen til. Som stipendet skoleår 2021-22 vil han fokusere mest på elevene på Kreativ teknologi. Ved å gi dem et litt annet tilbud enn det stipendiater normalt arrangerer kan det bidra til at flere blir med. Det blir Lan-kvelder, spillkvelder, men også volleyball-turneringer som ofte arrangeres på skolen. Man får en stor personlig utvikling når man bor så tett med mange andre. Man blir kjent med folk på en helt annen måte, og fordommene du først kom med forsvinner. 

Jeg har fått et helt nytt syn på mennesker dette året!

Glad for at de valgte folkehøgskole

De er alle tre veldig enige i at de er glad for at de valgte folkehøgskole dette året. Venner av dem som studerer er helt overrasket over at de kan være sammen med så mange mennesker samtidig. Det var først skuffende når vi innså at det ikke ble utenlandsreise dette året, forteller Hilde. Men det ble fort glemt mellom alle de morsomme aktivitetene vi var på. Pandemien ble nesten glemt her i den trygga bobla vår, smiler hun. Dette året ser hun tilbake på spa-kvelder, hundespannkjøring, kajakk, fangene på fortet og mye annet hun fikk oppleve. Ikke minst turer, filmkvelder, ballspill i gymsalen og alt folkehøgskole-hverdagen har å by på.

Jeg tror året som stipendiat vil bli både utfordrende og utrolig spennende. Årets stipendiater ser jeg på som noen av mine næreste venner. Jeg gleder meg veldig til å bli enda bedre kjent med den kjekke gjengen som blir stipendiater dette skoleåret, avslutter Malin. 

Vi anbefaler et år på Jæren fhs

Velg folkehøgskole etter videregående! smiler Hilde. Her får du leve mange samlet i en stor boble, og det er alltid noe å finne på. På Jæren har de mange ulike linjer som da samler folk med forskjellige interesser. Miljøet blir så mye mer spennende, legger Malin til. Her vil du lære mye og ikke minst utvikle deg mye, avslutter Jonas.

Årets stipendiater har samlet mange gode tips til deg som skal starte på folkehøgskole. Gode råd for pakking, første uka og livet på internat. Les mer her.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.