fbpx Skip to content

Dette kan du se fram til på Jæren folkehøgskule

Et år på Jæren folkehøgskule vil gi deg en rekke nye opplevelser. Vi har samlet sammen en liste over noe du kan forvente i løpet av ditt folkehøgskoleår hos oss. Du vil oppleve alt fra fjellturer, til bursdagsfeiringer og juleuke med ekte julestemning. Dette er året du ikke kan gå glipp av 😉 Bruk tiden på det du liker aller best, eller prøv nye aktiviteter og lær masse på veien.  

🎽 OL på Jæren - Våre egne olympiske leker

Skoleåret starter med et smell når vi arrangerer OL – våre egne olympiske leker på Jæren. Hver internat-gang fra internatene møter opp i kostymer og konkurrerer i morsomme og rare øvelser. Dette er en dag med smil- og lattergaranti, der nervøsiteten rundt skolestart ofte forsvinner, og isen brytes. Man skulle ikke tro at elevene bare hadde kjent hverandre i et par dager etter OL!

🥾Preikestolen

Preikestolen er en av Norges mest besøkte turdestinasjoner, med over 300 000 besøkende hvert år. Fjellturen står på bucket-lista til veldig mange, kanskje din også? På starten av året får du krysset den av lista, når vi tar med oss hele skolen og reiser på tur. Vi lover deg en spektakulær utsikt mot Lysefjorden, som du sent vil glemme.

🎁 Bursdagsfeiringer

Se for deg 15 glade mennesker som kommer syngende inn på rommet ditt, på bursdagen din, med kake og levende lys. 🎂 Kanskje ikke den vanligste starten på bursdagen tenker du? Dette er en veldig koselig oppmerksomhet som ikke oppleves så veldig mange andre steder enn på folkehøgskole. I tillegg kan du forvente en bursdagssang på morgensamling.

🌞 Stranda

Visste du at Norges lengste og beste surfestrender ligger i kort kjøreavstand fra skolen? Takket være vårt milde klima bruker vi strendene hele – både til surfing og skoleturer. Strendene byr på nydelige og svært Instagram-vennlige soloppganger og solnedganger som du bør få med deg i løpet av året. 📸

🏐 Volleyball

Rett utenfor skolen ligger vår doble sandvolleyball-bane som du har fri tilgang til. Den er godt brukt av elevene, og her arrangeres turneringer og sosiale ettermiddager. Du kan også velge volleyball som valgfag. Perfekt for deg som vil være aktiv og bli kjent med flere elever på tvers av linjene.

🎄Juleuka

Er du bekymret for at du går glipp av julestemninga i desember når du går på folkehøgskole? Fortvil ikke – vi på Jæren Folkehøgskule har våre egne juletradisjoner og arrangerer «juleuka» siste uka før jul. Typiske aktiviteter i juleuka er pepperkakebaking, bålpannekos, juleverksted, toving, maling og mye annet. Fra matsalen kan du kjenne duften av julegrøt, saft, mandariner og julekaker som serveres til lunsj. Julestemninga er på topp! 🎅🏻

💃🏼 Elevkveld og ball

Hver tredje lørdag arrangeres elevkveld på skolen. Elevkvelden er en skikkelig festkveld på Jæren Folkehøgskule. Kjøkkenet serverer god mat, ofte den klassiske tacoen eller stekt ris. Én linje eller internat-gang står for underholdningen hver gang. Tema er valgfritt, og her setter kun fantasien grenser. I år har vi for eksempel hatt tema som Halloween, Hawaii, Abba, bytte av kjønn og Live at JFHS. Dette er en helaften med gjennomførte kostymer, god stemning, underholdning på scenen, litt nerver, og ikke minst – en god latter!

Jule- eller nyttårsball arrangeres av egne komiteer. Ansvaret for kåringer, media, pynting og underholdning fordeles. Vi finner fram et antrekk vi føler oss fin i og nyter kvelden sammen med god mat, kåringer og underholdning.

💚 Strandrydding

Strandrydding er et typisk lørdagstema som gjentas hvert år på Jæren Folkehøgskole. Vi finner fram hansker, søppelsekker og refleksvester før vi tar turen ned til stranda for å plukke søppel. Strandryddingen blir gjennomført i samarbeid med Ryddeaksjon Jærkysten, som er et dugnadsbasert initiativ, der Jæren Friluftsråd koordinerer frivillige enkeltpersoner og grupper.

🎿 Skitur til Sirdal

Jæren har et mildt klima året rundt, og det er sjeldent mye snø. Derfor passer det fint at Sirdal ligger bare en time unna skolen. Sirdal byr på snø og godt skiføre store deler av vinteren og skolen inviterer til skitur i løpet av året. Du kan leie ski og kjøpe heiskort billig via skolen. Hvis du ønsker deg en dag med snø og adrenalinkick, er dette rette turen for deg å være med på.  

🐶 Hundespann i Sirdal

Bli med opp på fjellet og prøv deg som hundekjører – en opplevelse for livet. Tenk deg lange snøkledde vidder, ivrige hunder og et hundespann som drar deg lydløst over vidda. Les mer om våre aktiviteter her. 

🧗🏻‍♀️Rafting med Trollaktiv på Evje

Bli med på en frisk opplevelse som gir deg et realt adrenalin-kick. Vi fyller skolens minibuss og kjører til Evje. Der kan du teste for eksempel klatring, lacer tag, pil og bue, Paintball, kano og rafting.

🍔 God mat

Hvor digg er det ikke å få servert mat til alle måltider? Hos oss får du servert sunn og næringsrik mat som holder deg god og mett gjennom dagen. Det serveres også snacks og kaker til ulike anledninger. Følger du en diett eller er vegetarianer? Null stress, maten blir tilpasset deg og dine behov. Kjøkkenpersonalet er utrolig dyktige og legger sin ære i å lage mye av maten fra bunnen av.

✈️ Linjeuke og studietur

Studietur blir som oftest årets høydepunkt. Vi reiser én gang på høsten og én gang på våren. Etter studieturen på høsten, blir klassen godt kjent og samlet som gjeng. Klassen planlegger sammen og bestemmer hvor de ønsker å dra, og hva turen skal inneholde. Vi kombinerer faglig innhold med aktiviteter og god mat. Du kan glede deg til nye opplevelser på steder du kanskje ikke ville tenkt på å dra selv!

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.