fbpx Skip to content

En dag på dyreomsorg

I år er linja dyreomsorg helt ny på Jæren Folkehøgskule. Fleksibel timeplan, varierte aktiviteter og frihet i hverdagen er stikkord for hvordan året har vært frem til nå. La oss ta en nærmere titt på hverdagen til Ida Marie x 2, som går dyreomsorg. 😍

Dagene starter alltid med frokost og morgensamling. Deretter kan en typisk dag bestå av klikketreningskurs med hunder. Vi låner faste hunder og blir godt kjent med dem. Det er gøy og utfordrende siden vi får jobbe med hunder som ikke nødvendigvis er så godt trente fra før av. På Dyreomsorg varierer dagene veldig. Vi jobber med teoretiske og praktiske oppgaver, noe som er en god kombinasjon.

Linjeturene knytter oss ekstra god sammen som gjeng

Høydepunktene så langt...

Tur til Sirdal Huskyfarm 🐶 Vi fikk hilse på hundene som var veldig sosiale og skjønne. Vi fikk også god innføring i hvilket utstyr vi trenger og hvordan hundekjøring fungerer. Til slutt fikk vi kjøre hundespann ute i løype. Det var lettere enn man skulle tro, og veldig gøy. Mestringsfølelse på høyt nivå!

Vi liker veldig godt at linjen har samarbeid med dyrebeskyttelsen. Dyrebeskyttelsen jobber blant annet daglig for å forbedre kunnskapen rundt dyr hos den enkelte, i tillegg til å opprettholde dyrs rettigheter. Det er noe vi støtter og ønsker å være en del av.

Linjeturen til Langedrag var fantastisk. Hva er vel bedre enn en uke fylt med aktiviteter sammen med dyr? Langedrag er en naturpark med 350 ulike dyr, noe som er midt i blinken for oss på Dyreomsorg. Her fikk vi blant annet hilse på ulv, gaupe, rev og reinsdyr. I tillegg fikk vi oppleve ridetur i fjellheimen, med spektakulær utsikt. Linjeturene gjør mye for miljøet i klassen, og det er som å reise på ferie med gode venner. Vi knyttes enda tettere sammen som gjeng forteller Ida Marie Monsrud.

Fordypningsprosjekt! Vi får velge selv hva vi ønsker å fordype oss i.  Det vi har valgt er fordypning i hundesporten agility, og fordypning i produksjonsdyr.

Det har vært spennende å utforske hundesporten Agility forteller en engasjert Ida Marie Lindtveit Schenk. I agility vil hunden få testet både fysisk og mental styrke, og det settes krav til disiplin, fart, konsentrasjon og oppmerksomhet.

Fordypning i produksjonsdyr foregår i et nytt fjøs i Klepp som driver med produksjon. Vi besøker fjøset og får innblikk i hvilken ny teknologi de benytter seg av.

Elevkvelder og lørdagstema. Vi liker godt at det er samarbeid med flere linjer rundt elevkvelder og lørdagstema. Vi har akkurat gjennomført et lørdagstema der vi vasket ned et asylmottak som skal gi plass til flyktninger fra Ukraina. En frivillig gjeng av elever og lærere jobbet sammen og organiserte arbeidsoppgaver. Opplegget fungerte svært bra, og vi fikk en flott dag sammen.

.

Timeplanen er fleksibel

Da vi søkte visste vi ikke at det var en helt ny linje, men det som er fordelen er at vi virkelig får være med å forme linjen og har stor påvirkningskraft på hvordan den blir i tiden framover. Timeplanen er fleksibel, og det blir tatt hensyn til om den fungerer for oss. Lærer Helle har vært veldig åpen for at vi skal komme med innspill hele veien. 

Vi trengte en forandring og ville gjøre noe nytt og spennende etter videregående. Med stor interesse for dyr og spesielt hund, tenkte vi at dette var den perfekte plassen. Skolen tilbyr et helhetlig tilbud med mye praksis, noe som var med på å trekke oss hit. Vi ville også oppleve en annen del av landet.

Det har vært spennende å utforske hundesporten Agility

Valgfag for alle

Det er stor frihet rundt valgfagene og vi har mulighet til å velge akkurat det vi vil utenom linja. Vi har valgt dokumentar og diskusjon, toving, friluftsliv, isbading og filosofi. Skolen tilbyr over 40 ulike valgfag, så her setter nesten bare fantasien grenser. Du vil finne noe som passer deg, uavhengig av hva du ønsker å drive med.  

Hvorfor Jæren fhs 🤔

Først og fremst – på grunn av lokasjonen. Jæren – for en plass! Det er et nydelig område med spektakulær natur. Skolen ligger i umiddelbar nærhet til Klepp sentrum, og det er ikke lange turen inn til Stavanger. I tillegg er betjeningen på skolen fantastisk. Vi har erfarne og stødige lærere, som også er åpne for nye idéer. De gir oss mye frihet, og er opptatte av at regler skal gi mening. I tillegg er det stort fokus på at alle skal ha det bra på skolen. Vi må også nevne maten – den er kjempegod! Vi digger salatbaren på fredagene, sier jentene i kor og smiler bredt. Kjøkkenpersonalet er kjempehyggelige og tar oss alltid godt imot. ❤

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.