fbpx Skip to content

En dag på kunstlinja

Male penselen stryker over lerretet og favoritt musikken lyder fra høyttaleren. Det er en rolig og fin atmosfære i klasserommet. Læreren har akkurat vist en ny teknikk og alle er godt i gang med eget prosjekt. Naboen tegner et nydelig portrett av en kvinne, mens personen over bordet tegner en mer drøy variant, en siste maler landskap. De neste to ukene handler alt om akvarell maling, og alle er fri til å lage akkurat det de ønsker.

Kunstlinje

Klassen er sammensatt av 16 helt ulike personligheter. Elever med ulike interesser og lidenskap. Noen er stille og introvert, mens andre holder klassen underholdt. Det de alle har til felles er gleden av å skape noe. Bruke hender og egen kreativitet til å lage noe av ulike materialer. Denne felles gleden fører klassen sammen. Denne gleden danner linja Art, design & travel 

Test ut flere nye teknikker

Alt utstyret du trenger står klar første skoledag og det finnes et blank lerret til hvert male-prosjekt. Ønsker du å male mer er du fri til å kjøpe flere lerret. Det er gøy å prøve ut helt nye ting som du gjerne aldri har gjort før. Liquid pour er en teknikk mange synes er morsom. Der handler det om å finne den beste fargekombinasjonen. Hvert prosjekt er opp til deg å velge motiv. Lærer er selvsagt tilgjengelig underveis, og gir deg først en god innføring av nye teknikker. Det mest magiske er hvordan medelevene på linja engasjerer seg i de andres prosjekt. Man hjelper hverandre og inspirerer hverandre.

Ingen kritikk eller vurderinger

Året handler om utvikling. Det handler om læreglede og det å lage noe fordi du har funnet inspirasjon. Det handler om å finne de materialene du trives å jobbe med og prøve ut flere. Vi opplever best progresjon og læring når elevene har lave skuldre og sterk motivasjon, derfor blir du verken vurdert eller kritisert underveis. Tilbakemeldinger og råd kan du selvsagt få. Vi har rom for alle uansett nivå, og alle har sin egen progresjon. Prosjektene kan du gjøre så avanserte, eller enkle som du ønsker. Men vi vil prøve å dytte deg forsiktig utav komfortsonen underveis. Prosjektene skaper stort engasjement. Det er derfor ikke unormalt at elevene jobber langt utover kvelden uten at de har en tidsfrist å rekke.

Jeg har lært at jeg er flinkere til ting enn det jeg trodde. Jeg har ikke fått utfordret meg selv på denne måten før

Karoline Støydal

Variert hverdag

Samtidig som du tilbringer tre dager i uken på linjen, har du også andre fag. Hver elev velger sin timeplan og setter sammen de fagene de ønsker. På den måten kan du få så aktivt, eller så kreativt år du bare ønsker. Benytt muligheten til å lære deg å sy, eller test ut bueskyting. Se alle film klassikerne i kultfilm, eller lær deg å spille ukulele, spill ballspill, tren på treningssenter eller test ut Rogalands rike turtilbud. Du vil få varierte og spennende dager med god struktur uansett hvilke fag du velger. På nyåret starer et nytt semester og du får muligheten til å prøve ut nye fag.

Jeg har aldri hatt det så bra som jeg har hatt det tiden jeg har vært her! Jeg var egentlig redd og bekymret før skolestart og trodde dette skulle bli helt annerledes enn det har vært. Jeg visste jo at de fleste som gikk på folkehøgskole hadde det bra, men trodde aldri at det skulle bli så bra som det er her

Karoline Støydal

Fellesprosjektet

Hvert år får klassen jobbe med et større prosjekt hvor alle er involverte og samarbeider. Flere år har klassen fått satt sitt preg på skolen med et veggmaleri. Da bytter elevene på å male og får lov til å male det man liker best. Uansett om det er mennesker, dyr, eller fargespill. De deler seg gjerne opp i grupper og jobber med maleriet på skift.

 

”Når det kom til hva motivet til fellesprosjektet skulle være ble vi enige overaskende fort. Alle hadde innspill og alle ble inkludert i hvordan det skulle se ut. Det var nok derfor det ble så bra som det ble»

Karoline Støydal

«Veggmaleriet er en fin representasjon av hvorfor jeg liker linja så godt. Vi har stor frihet til å skape det vi selv vil. Samholdet i klassen er veldig bra og vi er flinke til å snakke hverandre opp og komme med råd om noen vil ha det”.

Emilie J. Homme

Å beskrive en dag på Art, design & travel blir helt umulig. De vil variere. Fellesnevneren er skaperglede og kreativitet. Høres dette ut som en hverdag for deg? Det er fortsatt mulig å søke. Vi tar i mot søknader helt til linja er full.

Les mer om Art, design & travel her 

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.