fbpx Skip to content

Et år på teknologilinja

Det var friheten til å finne utav ting selv som ga mest motivasjon til elever på Kreativ teknologi. Det å få lære seg koding, programmeringsspråk og lodding ga virkelig mersmak. Flere av dem fortsetter teknologi eventyret på høyskole og universitet til høsten.

– Jeg leste om linja på skolens nettside og tenkte at dette året ville bli et kjempespennende år, smiler Oda. Årets høydepunkt ble elevkvelden som klassen holdt for resten av elevkullet. – Det var tungt arbeid å få til, men resultatet ble så absurd og gøy. Jeg tror ingen av de andre elevene forventet en sånn kveld fra oss, forteller hun.

I timene var det Arduino-prosjektet hun likte aller best. – Jeg likte at vi fikk lodde mye, men jeg måtte også lære meg et helt nytt programmeringsspråk. Ikke minst var jeg med i en veldig artig gruppe, mimrer Oda.

Få rom til å prøve å feile

Sigve husker godt prosjektet der de lagde en Theremin av Raspberry Pi. – Det ble mitt favorittprosjekt da jeg lærte mye nyttig om koding. Læreren ga oss stor frihet og lot oss finne ut ting selv. I tillegg fikk vi et godt samhold i klassen og et miljø for å hjelpe hverandre. Det var ganske fett, smiler han. Han glemmer aldri når han massakrerte sin egen lap top ved hjelp av et ni volt batteri. På Teknologi får du rom til å prøve å feile, men med en støttende lærer tilgjengelig som holder sikkerheten høy når de jobber med elektronikk.

– Vi kunne ikke hatt en mer fantastisk lærer, stråler Oda.

Hun er sykt kul og forståelsesfull. Hun skal ha mye creds for å holde ut med en klasse som oss, ler hun. – Hun er utrolig inspirerende og ekstremt hyggelig, legger hun til.

– Hun lot oss jobbe med det vi ville og hjalp oss alltid om vi trengte hjelp, forteller Sigve. – Trusselen om at hun har NM titler i bueskyting gjorde at jeg aldri kom for sent til timen, flirer han.  – Anette var en veldig god lærer. Vi hadde aldri en kjedelig time, legger Albin til

Rett ut i relevante studier

Albin ser for seg å bruke det neste året på å jobbe, og finne mer ut hva han har lyst til fremover. Han har turen opp til Preikestolen som sitt absolutte høydepunkt dette året. Det er en unik opplevelse å dele med 90 andre medelever den første uka på Jæren. Sigve og Oda skal begge ut i relevante studier på høyskole og universitet. Oda skal til og med ha med seg en klassekamerat fra dette skoleåret.

Ting å ta med seg i livet

– Jeg er et mye mer sosialt vesen enn jeg trodde, smiler Oda. Hun lærte at teknologi virkelig var den riktige retningen å ta i livet. Det å få et år til å dyrke egen interesse er verdifullt. Sigve lærte seg kunsten å tenke seg to ganger om før han tar beslutninger. Laptopens korte liv på folkehøgskole har blitt et symbol på det. Mens Albin setter pris på å bli mer selvstendig dette skoleåret.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.