fbpx Skip to content

Et skoleslag fritt for karakterjag og eksamen

På folkehøgskole handler det ikke om å prestere. Det handler om å mestre. Det handler om læringsglede.

Et skoleår fritt for press, karakterer og eksamen. Allikevel opplever vi elever som jobber til sene kvelden med sitt prosjekt. Kun fordi de har valgt det selv. Hos oss skal du være deg selv. Akkurat som du er. Det er mange gode grunne til at de fleste finner sin plass på Jæren.

Det er felleskapet

Det å få dele rom, internat, matsal, klasserom og opplevelser med så mange andre. Det skaper raskt en stor vennegjeng, eller en familie.

På godt og vondt bor du tett opp i andre og du må løse de utfordringene som kommer din vei. Det er da man blir sammensveiset.

Det er da du bygger relasjoner rustet for et helt liv.

Få drive med noe du brenner for

Om det er surfing, maleteknikker, speilreflekskamera eller den store innsamlingsaksjonen som driver deg fremover. Du kan velge nøyaktig det som motiverer deg mest.

Linja du velger gir deg mulighet til å dyp-dykke i faget. Endelig får du tid til å virkelig utvikle deg innen en stor interesse. Du får virkelig få testet grensene og kommet deg litt utav komfortsonen.

I tillegg har du et bredt utvalg valgfag som vil krydre timeplanen. Velg det du synes er gøy, eller utfordre deg selv på helt nye fagfelt.

Ny inspirasjon

Du kan finne det på toppen av Preikestolen, eller bakerst i klasserommet. Du kan finne det på studietur, eller i en dyp samtale en kveld på internatet.

I møte med mange nye mennesker, steder og opplevelser vil du garantert finne noe som fyller deg med ny inspirasjon.

Utvikling

Tre dager i uken jobber du med linjefag. Det gir stort rom for utvikling innen akkurat det du ønsker. Om du vil finpusse maleteknikken, eller finne balansen på brettet.

Kanskje du vil prøve deg på noe helt nytt? Vi gir deg rom til å utforske og utvikle deg. Både faglig og som person. 

Egne prosjekter

Ingen av linjefagene har fast læreplan. Det er rom for akkurat din mening. Dine ønsker.

Du får mulighet til å velge egne prosjekt. Du kan bruke tiden der du ønsker størst utvikling. Det beste av alt du kan prøve og feile. Vi har ingen fasit. Vi har ingen behov for å sette en karakter, eller dømme arbeidet ditt. Lave skuldre gir mot til å prøve. Det gir økt læreglede og motivasjon.

Tid til å nyte

Etter undervisning og middag har du fritid. Tid du kan bruke på akkurat det du vil. Les en god bok i hengekøya på tunet. Samle gjengen i stua for strikkecafe, brettspill, eller film. Bruk sandvolleyballbanen til egne turneringer. Dere er mange nok til å lage flere lag.

Bli med på alt andreårselevene, eller stipendiatene arrangerer. Det kan være alt fra grilling på tunet, kanonball, karaoke-kveld og kreative verksted. Du kan også trekke deg litt tilbake om du har behov for det. Her har du mange medelever tilgjengelig og mange fasiliteter du kan benytte. Bruk tiden godt.

Skolen har musikkstudio, fotostudio, gymsal, oppdaterte elevkjøkken, sandvolleyballbane, bålpanne og mye mer. Dette står til din posisjon helt kl 22 hver dag, hele året.

Utfordre deg selv

Kanskje dette er året der du beveger deg litt utfor komfortsonen? Prøver ting du aldri har gjort før? Vi vil ikke tvinge deg til noe, men alle har godt av å teste egne grenser.

Vi skaper et trygt miljø med rom for alle. Vi legger til rette for kjekke utfordringer på veien. Mange overrasker oss stort i løpet av året. Om det er sceneopptreden på elevkvelden, stupet fra 5-meteren, eller hvordan du åpnet deg for klassekamerater gjennom året.

Støtte og inspirere hverandre

Du lærer mye av dine klassekamerater. Dere har gjerne ulike utgangspunkt, men klassen har den samme interessen til felles.

Under prosjekter og oppgaver ser vi ofte klassekamerater som dytter hverandre fremover. De inspirerer og motiverer. Dette skaper et unikt bånd dere imellom.

Utforske nye områder

De fleste som kommer hit har aldri vært på Jæren. Mange lar seg overraske av hvor vakkert det er her. Hvor mye natur vi omgir oss med. Det er ikke bare flat mark på Jæren.

Alle linjer beveger seg rundt i regionen og henter ut ny inspirasjon. Vi besøker natur, bedrifter, institusjoner, teater, kino og konsertlokaler. Skolen ligger sentralt til med nærhet til flere store byer. Det gir rom for å utforske mer på egenhånd i helgene.

Et springbrett

Mange av våre linjer er yrkesrettet. Teknologi, psykologi, sosialt arbeid, dyreomsorg og kust gir alle en forsmak på veien du kan gå. Du får et år til å utforske fagfeltet. Hvilke muligheter du har. Ikke minst om det er den riktige retningen for deg.

Med 2 studiepoeng fra året kan det være det siste du trenger for å gå den veien du drømmer om. Mange oppdager nye retninger, og noen trenger enda litt mer tid.

 

Er du nysgjerrig på våre linjer? Les mer om dem her.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.