fbpx Skip to content

Folkehøgskole-lærere er ikke som andre lærere

Folkehøgskole lærere er en helt spesiell rase lærere. De har byttet ut fastsatt pensum med å lære vekk en av sine største lidenskap, eller interesser. De elsker jobben sin og liker å jobbe med unge lovende elever. Vi spurte årets elever hvordan de hadde opplevd sin lærer dette året. Dette er hva de sa:

En lærer som spiller på lag med elevene

Eva Marie har vært den beste læreren jeg kunne sett for meg å hatt dette året. Hun har gitt oss rom til å utfordre og forme våre egne kreative egenskaper samtidig som hun alltid har stilt opp for å gi oss et lite dytt eller klapp på skuldra når vi skulle ønske eller trenge det. Det har vært skikkelig befriende å føle at en lærer for en gang skyld spiller på lag med elevene sine, smiler Vilde Westad om sin lærer på Art, design & travel.

Hun har vist meg alle mine muligheter

Hun har satt det høyt å kunne kose seg med både kunsten og hverdagen generelt, og alltid passa på å ha varmt te-vann klart og godt utvalg i kjeksskuffen. Jeg har lært mye fra å bli kjent med Eva, og hun har fått opp øynene mine for alle mulighetene rundt meg og ulike måter jeg kan velge å leve livet mitt på. Vi har hatt det utrolig gøy sammen og Eva er uten tvil noe av det jeg vil savne med hverdagen min på Jæren.

-Vilde Westad

Hjulpet meg til faglig og personlig vekst

Jorunn er en fantastisk lærer som gjør sitt ytterste for at alle skal trives og ha det bra! Hun er alltid tilgjengelig. Hun lytter til elevene sine, er god til å observere om noe er galt. Hun er også veldig fleksibel og strekker seg langt for elevene! Jorunn har hjulpet meg masse, både med faglig og personlig vekst, smiler Vilde. Hun har gått et år på linjen Sosialt arbeid.

«Virkelig verdens beste lærer» – Vilde Slevikmoen

Måten hun lærte bort på fikk meg til å få lyst til å lære,og hun fikk meg alltid til prøve nye ting.

Det han kan, lærer han bort

Stig er en svært dyktig fotograf, med mye å lære bort. Det han kunne, det lærer han videre. Når vi var ute og tok bilder, opplevde jeg at elevene stod først. Han sørget for og passet på at alle hadde det bra og man følte seg trygg med Stig som lærer. Før vi skulle ut å ta bilder,  bidro han med mange gode tips, slik at vi skulle få et så bra resultat som mulig. Var det noe vi lurte på var det ikke noe farlig å spørre, enn om det så gjaldt å se på et bilde du har tatt og gi tilbakemelding på det, reflekterer Andrine etter sitt år på Fotosafari.

Han var en god lærer og har lært meg masse i løpet av året. – Andrine

Hun gjorde hele året så mye bedre

Elin er garantert den snilleste og kuleste læreren jeg har hatt. Hun er så lett å snakke med og hun bryr seg skikkelig om alle elevene. Hun jobbet skikkelig hardt for at vi skulle trives på skolen, men også i utlandet på studietur. Hun gjorde hele året så mye bedre for alle bare ved å være seg selv. Dette året er jeg evig takknemlig for, forteller Vegard om sitt år på Psykologi og egenutvikling

Utrolig inspirerende

Vi kunne ikke hatt en mer fantastisk lærer enn Anette! Hun er sykt kul og forståelsesfull, og hun skal ha mye creds for å klare å holde ut med en klasse som oss 😂❤️ 

Hun er utrolig inspirerende og ekstremt hyggelig, sier Oda. Hun var elev på teknologi linja vår.

Det var ingen kjedelige timer på teknologi. – Albin

Han har alltid tid til elevene

Jan Bjarte har mye kunnskap som han gledelig deler med oss elever. Vi har lært at vi ikke behøver å at oss selv så høytidelig. Skolens surfelærer har god humor, har et godt hjerte og han har alltid tid til oss elever.

«Jeg er så glad for at jeg valgte Jæren og ble kjent med disse to fantastiske lærerne». – Hannah

De beste lærerne

Marianne og Silje er lærere for den tilrettelagte linjen Bo og fritid. To flotte og humørfylte damer som setter inkludering i elevflokken, høyt på agendaen hvert år. Dette lykkes de med! De er de beste lærerne. Super kule og fantastiske til å undervise, smiler Hannah.

Lærerne betyr mye for elevene våre, og de står på hele skoleåret for at nettopp du skal ha et fint år. Etter at undervisningen er over bytter de på ha tilsyn kveld og helg. Det er derfor alltid en lærer tilgjengelig. De vil gjøre alt fra å sette igang aktiviteter sammen med stipendiatene, lage kveldsmat til å slå av en prat med elever i matsalen.

Vil du vite mer om lærerne våre og de andre ansatte på skolen da kan du lese mer her.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.