fbpx Skip to content

Første uka på Jæren folkehøgskule

Skolen fokuserte på at vi elever skulle bli kjent den første tiden. De arrangerte konkurranser, lek og moro. Du finner deg overraskende raskt venner som man blir godt kjent med resten av året, og kanskje livet ut, forteller Andrine.

Du som nå forbereder deg på skolestart har en nervepirrende tid i møte. Du har kanskje mange forventninger til hvordan året vil bli. Du er garantert spent på den første uka. Vi som jobber på skolen, er minst like spente. Enda vi har gjort dette mange ganger før. Det er alltid like spennende å se et nytt elevkull bli kjent. Det er like overraskende hvert år hvor fort de blir nære venner.

– Jeg var selvfølgelig veldig nervøs, men jeg prøvde å ha så lite forventninger som mulig, smiler Axel. – Det var utrolig gøy å bli kjent med så mange nye mennesker. Men uka går i ett og det skjedde veldig mye, mimrer han. Vi er i gang med planleggingen og gleder oss til å vise frem skolen. Vi legger opp til mye aktivitet i starten. Vi gir rom for at elevene skal bli godt kjent og trygge på hverandre. – Vi var jo alle i samme båt, og jeg opplevde folk åpne for å bli kjent den første tiden, legger Louise til. Hun husker godt sin første uke på Jæren.

– Uka opplevdes hektisk, innholdsrik og koselig. Det var mange å bli kjent med og veldig mange navn å huske, smiler hun. Etter kort tid har du lært deg navnene på de fleste. – Jeg husker at jeg var mye med romkameraten min. Vi ble også godt kjent med de andre elevene, nevner Axel.

Mange finner si plass etter kort tid. De finner sine medelever som de trives godt med. Vi ønsker et inkluderende miljø på skolen, men det er klart det danner seg vennegjenger på skolen. – Enda jeg var heldig og fikk en stor vennegjeng i starten av året, ble jeg også godt kjent med flere utover året, mimrer Louise. Vi er alle forskjellige og trenger ulik mengde med tid og trygghet før vi åpner oss ordentlig opp for andre. – Det gjelder og ikke stresse med den biten, smiler Axel. Folk finner hverandre utover skoleåret og.

Vi spurte årets elever om de har noen gode tips til deg som nå skal inn i et nytt skoleår:

  1. Vær åpen og bli med når noen spør deg om å finne på noe.
  2. Vær deg selv. Du er mer enn god nok akkurat som du er.
  3. Ikke stress med å finne deg venner. Du får mange muligheter og mye tid til nettopp dette. Det er også mange ulike personligheter på skolen. Du finner garantert noen for deg.
  4. Prøv å bli kjent med så mange som mulig. Du vil møte mange med helt andre interesser som deg selv. De vil gjerne overraske deg.
  5. Vær nysgjerrig på de andre. Still spørsmål og lytt <3 Plutselig har dere noe til felles.
  6. Ikke steng deg inne på rommet. Kom deg ut av komfortsonen. Dette er året du virkelig kan lære mye om deg selv.

Til slutt har de noen gode tips til nyttige forberedelser i tiden før skolestart.

  • Vær forberedt på at den første tiden er intens. Det er mange inntrykk og mange nye mennesker å forholde seg til.
  • Det blir selvsagt muligheter for å også trekke seg tilbake innimellom om du har behov for det.
  • Spør gjerne andre du kjenner som tidligere har gått på folkehøgskole. Hvilke erfaringer gjorde de?
  • Du kan lese mer om skolen på skolens hjemmeside og se mye av skoleåret på instagram.

Lykke til med skolestart. Dette vil gå så bra! Gled deg til et av de mest minnerike årene i ditt liv. Vi gleder oss stort til å bli kjent med årets kull.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.