fbpx Skip to content

Gleder meg til nok et kjekt år på Jæren

For meg er stipendiatens rolle nesten som en fadder. Vi passer på at elevene fort blir vant til skolens rutiner, hjelper til hvor vi kan og bidrar til det sosiale, smiler Martine som gleder seg til nok et år på Jæren. Vi skal være der for elevene. Vi kommer til å arrangere kjekke aktiviteter slik at elvene blir godt kjent med hverandre, tilfører Emilie som også er en av årets stipendiater på skolen.

Et utrolig fint miljø

Ingen år er helt like og stipendiat-gjengen på seks, gleder seg til å starte. -Jeg ser frem til å bli kjent med årets elever. Jeg gleder meg til mer surfing, ultimate frisbee og bare være tilbake på Jæren, forteller Martine. Ja det er rett og slett en kjempefin plass å tilbringe et år av livet sitt. Jeg anbefaler det på det sterkeste, bekrefter Emilie. Det er en utrolig fin natur rundt skolen. Kjempe fine strender man kan gå tur, eller surfe på. Det er et utrolig fint miljø og lærerne vet hva de driver med. De er veldig støttende hvis man trenger hjelp til noe. Ja lærerne ser elevene og bryr seg virkelig, tilfører Martine.

Skal være en åpen og rettferig stipendiat

Som stipendiat har de begge lagt seg klare føringer av hva som er forventet av dem dette året. – Jeg ønsker å være en stipendiat folk føler seg komfortable å komme å prate med. Jeg vil være åpen og rettferdig, reflekterer Emilie. Jeg skal være lett å snakke med og ikke virke skummel ovenfor elevene. Stipendiatene opplever ofte å få en egen status på skolen. De har det ene året mer erfaring enn resten. Men skillene hvisker seg ut i løpet av skoleåret.

Med et års erfaring i folkehøgskole har de selvsagt mange gode råd å komme med til de som nå skal starte sitt.

  1. Ha med noe som er veldig «hjemme» for deg. Da er det enklere å tilpasse seg et nytt hjem.
  2. Ikke stress med å skaffe deg venner. Alle som starter på folkehøgskole, er gira på å skaffe seg venner. Det vil ordne seg for deg og.
  3. Ha med gode innesko eller tøfler.
  4. Ha med regntøy, eller yttertøy som tåler vind.
  5. Gi deg litt tid dersom du ikke har venneflokken på plass første uka. Det ordner seg.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.