Korona

Gjennom å begrense kontakten med verden utenfor har Jæren folkehøgskule vært et trygt sted for elevene. Alle våre fasiliteter har vært tilgjengelig og elevene har ikke behøvd å overholdt 1-meters reglen, utenom innslusingsperioder. Når vi kommer samlet som en stor kohort har vi også fått muligheten til å delta på utvalgte konserter, kino, teater og museum gjennom året.

Ferie

Etter hver ferie har vi hatt 10 dager med strengere restriksjoner:

  • Elevene er delt opp i mindre kohorter etter linje.
  • Måltider og undervisning blir delt opp for å sikre avstand mellom elevene.
  • Ingen kor, eller allsang under morgensamling for å redusere fare for dråpesmitte.
  • Begrense mulighet til å benytte seg av tilbudet utfor skolen. Butikk besøkes kun på kveldstid.
  • Elever som deler bad på gangen har fått utdelt faste dusj og toalett. Dette har vært gjeldene hele skoleåret.
  • Egne rom avholdes til isolat for elever med symptomer.
  • Når hele elevflokken og personal kunne vise til en negativ test har vi gått tilbake til normalt.

Isolat

Vi samarbeider tett med kommunelegen og følger de anbefalinger som blir gitt. Legekontor og test-telt finner du i gå-avstand fra skolen.

Ved tegn til symptomer blir elever umiddelbart isolert frem til de kan avlevere en negativ test. Mat blir selvsagt medbragt på rommet. Personalet har holdt seg hjemme dersom de har vært syke. På den måten har vi begrenset smitte av symptomer og opplevd lite sykdom dette skoleåret. Antibac er selvsagt tilgjengelig flere steder på skolen. 

Folkehøgskole er derfor sett på som et av de beste stedene å være under en pandemi. Ingen digital undervisning og begrenset isolasjon. Her får vi være sammen, oppleve, spise, utforske, lære og skape minner vi vil ha med oss livet ut.

Foto: Julien Vigneau

Hvordan blir oppstarten høsten 2021

Norge er godt i gang med vaksinering og det spås at innen høsten 2021 er de fleste vaksinert. Dette vet vi ikke sikkert før vi er der, men vi ser positivt på oppstarten av nytt skoleår. Med et års erfaring bak oss vet vi hvordan vi kan drive god folkehøgskole uansett hvordan situasjonen ser ut. Vi gleder oss til å ta i mot neste årskull i august. Vi fortsetter å følge de nasjonale rådene og skaper en fin og trygg oppstart for elevene. 

Skulle du ha noen spørsmål kan du ta kontakt på telefon 51785100. Du kan også sende en e-post til admin@jarenfhs.no, eller treffe oss i sosiale medier.

Studietur

Vi håper at studieturer kan gjennomføres som planlagt når alle har fått 2.dose med vaksinen. Linjene vil sammen med læreren sin finne det beste alternativet som lar seg gjennomføre.  Vi håper at verden åpner seg sakte men sikkert, men vi må forholde oss til anbefalinger som blir gitt. Les gjerne vårt blogginnlegg som beskriver hvordan noen av linjene løste årets studietur.

Hygiene

Det blir høyt fokus på smittevern og hygiene hele året. Alle flater som er utsatt for berøring vil desinfiseres ofte. Vi jobber samtidig med trygge gjennomføringer av måltid i matsalen. Dette gikk uten problemer forrige skoleår.