fbpx Skip to content

Hva spiser man på Jæren folkehøgskule?

Skolen vår ligger i hjertet av et landbruksdistrikt, og vi kan ikke annet enn å være opptatt av råvarene vi bruker. På Jæren folkehøgskule ser vi på mat som en trivselsfaktor. Vi serverer derfor sunn, kortreist, fersk og ofte hjemmelaget mat til elevene våre. Selv om du finner et rikt mattilbud like utenfor skolen, opplever vi full matsal hver dag.

Ukes-menyen planlegger vi frem i tid. Da blir det både mer variert kost, og mer økonomisk. Vi serverer rester til lunsj en dag i uken, og har en dag med full middagsbuffet av restene fra uken. Dette reduserer matsvinn, og sparer miljøet.

Se en typisk meny her: 

Hvordan ser en typisk uke ut?

Du får servert fire måltider i matsalen hver dag. 

  1. Dagen starter selvsagt med frokost 07.45-8.30. Dette er for det meste frokostbuffet med brødskiver, knekkebrød, frokostblandinger og et utvalg pålegg.
  2. Lunsjbuffet 11-12. Her varierer det mellom middagsrester, havregrøt, yoghurt eller deilig salatbuffet, og verdens beste foccacia. 
  3. Middag 15.00-16.00. Her bytter elevene på å ha kjøkkentjeneste, og da ha ansvar for å servere middag til de ulike bordene. 
  4. Kveldsmat 19.30.  Her setter vi frem knekkebrød, brød og pålegg som man kan forsyne seg med. Det er selvsagt vann, melk, juice og kaffe/te tilgjengelig under alle måltider. 

Matallergi og dietter

Når du samler 100 mennesker på en plass, vil det alltid være ulike behov. Dette er selvsagt med å påvirker ukes-menyen. Vi tar hensyn til alle allergier vi får informasjon om, og våre profesjonelle kokker er flinke til å tilpasse retter. Vi tilbyr også alltid et vegetar alternativ til middagen. 

Mat til ulike anledninger

Det er klart at ulike anledninger også setter sitt preg på menyen. En lørdag i måneden er det elevkveld, og da er det internat-gangen, eller klassen som bestemmer menyen. Dette går da på omgang mellom internatene og linjene. Utover dette, vil det være en del ulike festkvelder eller spesielle anledninger som kan gi nye, gode smaksopplevelser.

For den som liker noe søtt

Hver søndag får elevene dessert etter middag. I tillegg dukker det ofte opp kaker og andre overraskelser til ulike anledninger. Er vi heldige så kommer det rester etter desserten under mandagens lunsj.

Er det noe mer du lurer på i forhold til maten hos oss så ta gjerne kontakt admin@jarenfhs.no 

Ellers kan du lese mer om det her

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.