fbpx Skip to content

Hvilket fotoutstyr trenger man på Fotosafari

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal investere i når en skal begynne på en fotolinje. Vi spurte fotoelevene og har samlet noen gode tips til deg.

– Når jeg reiste til skolen hadde jeg med et:

  • Speilreflekskamera
  • en vidvinkel (18-55 mm)
  • en telezoom (70-300mm).
  • Pc
  • Bilderedigeringsprogram
  • Kamerastativ

Jeg trengte telezoom på safari for å komme nærmere dyrene. Men vidvinkelen var god å ha når vi fotograferte vakkert landskap, og stjernehimmel, forteller Andrine. Velg selv det merket som du trives best med. Skolen har satset mest på Nikon og har ulike objektiver og annet utstyr som elever kan låne dersom de har kamerahus av samme merket.

Foto: Ida Vernholt

Redigeringsprogram

– Du vil også trenger en pc/Mac og et godt redigeringsprogram til å redigere bilder. Fotolærer Stig har mest erfaring med Photoshop og har egne linjetimer dedikert til opplæring og oppgaver i programmet. Dette kan du fint anskaffe etter skolestart. Det kan være nyttig å få gode råd av lærer og av de andre i klassen før du kjøper lisens. Det er selvsagt mulig å installere på forhånd om man ønsker det.

Stativ

– Du vil trenge et kamerastativ når du skal ta bilder med lang lukkertid og når det er mørkt ute, fortsetter Andrine. Hun satte pris på stativet når de var ute for å fotografere både bølger og stjernehimmel etter at solen gikk ned.

Spare penger

– Er du usikker hva du trenger kan du vente til etter skolestart. Linjelærer kan gi deg gode råd, og linja reiser tidlig inn til en fotobutikk i Stavanger. Der kan du kjøpe det du mangler eller trenger. De selger også brukt utstyr om du vil ha noe som er rimeligere.

Andre ting som kan være nyttig er

  • et stort minnekort, kanskje to?
  • Ekstra batteri
  • Lader

Det er kjipt å være tom for batteri eller minne akkurat i det du står ovenfor et unikt fotoøyeblikk. Tigeren, eller geparden venter ikke på at du fikk tatt de bildene du ønsket. Dette får du selvsagt kjøpt på fotobutikken i Stavanger, eller andre steder, etter hvert som du ser ditt behov.

Foto: Evelyn Brunvoll, Line H. Nilssen og Ida Vernholt

Fotosafari passer for den eventyrlystne. For deg som er glad i å forevige minner. Du vil å få nyttige fototips som faktisk gir resultater. Du får besøke utallige lokasjoner og fotografere det som interesserer deg mest. Vi topper det hele med safari i India og Kenya. Er du interessert? Les mer om linja her.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.