fbpx Skip to content

Hvordan er det å ha en romkamerat på folkehøgskole?

Lurer du på hvordan det er å dele rom med en du aldri før har møtt? Det gjorde vi og. Vi spurte noen av elevene hvordan de hadde opplevd året med ny samboer.

Jeg gledet meg veldig til å dele rom. Jeg er veldig glad i å møte nye mennesker og likte ideen med å bo med en jeg regna med kom til å bli en kompis, smiler Stefan. – I tillegg visste jeg at skolen kunne legge til rette for rombytte hvis det absolutt ikke funka (noe jeg tvilte veldig sterkt på at kom til å skje).

Betryggende i starten

– Jeg tenkte at det kom til å bli kjempegøy, noe det også ble, legger Rikke til. – Første møtet var veldig bra! Vi presenterte oss for hverandre og ble fort kjent. Det var også ganske betryggende å ha en å kunne forholde deg til i starten!

– Det viste seg at vi var ganske like. Jeg sov ekstremt lite natten før første skoledag. Jeg lå derfor og sov når Herman kom inn på rommet første gang, mimrer Stefan. Vi fant fort ut at vi begge var glade i å ta en blund midt på dagen og tok oss ofte en blund samtidig utover året, ler han.

Lite utfordrende

– Det var ikke så mange utfordringer med å dele rom egentlig. Av og til kan man jo trenge litt alenetid, men da er det bare å gå seg en tur, konkluderer Marie.

– Jeg vil ikke si at å bo med en annen var noen utfordring. Nå var jeg også veldig heldig med romkameraten min. Kan forestille meg at det kunne vært utfordrende hvis Herman sto opp en time før meg for sminke seg liksom, ler Stefan. – Kan også tenke meg mangelen på privatliv kan være noe utfordrende, men vi tilbragte lite tid på rommet. 

Lærte mye om meg selv

– Dette året lærte jeg at jeg er mye mer avhengig av folk enn jeg trodde. Det er bra for meg å bo med andre og ikke alene, forteller Marie.

– Jeg lærte hvordan det er å bo så tett på en stor gruppe med mennesker. Selv er jeg vant til å ikke ha så mange folk rundt meg hele tiden, men man venner seg til det ganske fort, smiler Rikke. Ellers testet jeg mange grenser, så lærte meg å bli mye tøffere og tryggere på meg selv, reflekterer hun.

Holder kontakten

Herman og jeg holder fortsatt kontakten over meldinger. Jeg har også vært og besøkt ham en gang. Vi er begge to veldig glade i å spille discgolf, så er veldig gøy å spille sammen. Det kan også hende at vi skal studere på samme sted, så hvem vet, kanskje vi ender opp som romkamerater igjen i fremtiden, smiler Stefan.

– Jeg og romkameraten min snakker ganske ofte via snap eller FaceTime. Med tanke på at vi bor på hver vår side av landet er det ikke bare å stikke innom hverandre en tur. Så snap for holde inntil videre, legger Rikke til.

På Jæren folkehøgskule bor elevene på dobbeltrom, og vi opplever at de aller fleste trives godt med det. Bli enig om noen kjøreregler og ta hensyn til hverandre. Det oppleves trygt å godt å ha en å kunne lene seg på i starten. Det er også veldig koselig å ta følge til frokosten hver morgen.

Se her om du vil se mer av våre tre internat.

Skulle du ha flere spørsmål vil du finne flere svar og bilder her.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.