fbpx Skip to content

Jeg angrer ikke på at jeg valgte folkehøgskole

Jeg hadde ikke folkehøgskole på radaren i det hele tatt, men så ble jeg overtalt til å søke. Det har jeg ikke angret på, forteller Lage. Han og flere av årets elever tok sats og søkte like før skolestart. – Jeg skulle egentlig jobbe et år, men så oppdaget jeg en ledig linje som så veldig spennende ut, smiler Julia. – Da måtte jeg bare søke, og det er jeg utrolig glad for.

– Det ble så mye bedre enn jeg forventet. Jeg visste ingenting om folkehøgskole bortsett fra at jeg kunne lære om sosialt arbeid. Jeg lærte mye om det, men og så mye mer, reflekterer hun. Julia fikk en av de siste plassene på Sosialt arbeid, og hun fant fort ut at folkehøgskolen handler om så mye mer enn linjefaget. – Vi hadde masse morsomme aktiviteter, og jeg møtte så utrolig mange fine folk.

Noe for alle

 – Vi fikk mer utav året med lørdagsundervisning. Det var som regel bare koselige, eller spennende ting vi gjorde, mimrer Julia. Hver lørdag starter med morgensamling, før det går over til lørdagens aktivitet. Typiske tema er bærekraft, strandrydding, kino, maker faire eller noe helt annet. – Det var nytt tema hver lørdag, så det er noe for alle, legger Lage til.

Vi hadde mange fine stunder som jeg aldri kommer til å glemme, smiler Julia.

Aldri kjedelig på internat

De ble begge fort vant til internatlivet. – Det ble aldri kjedelig, og vi hadde mange koselige filmkvelder på stua, forteller Julia. Hver internatgang har egen stue og elevkjøkken. Dette blir som oftest brukt på kveldene. Samtidig har alle et ansvar å holde fellesarealer rene. Dette kan by på noen utfordringer. – Det er stort sett bare kos å bo på internat, men det er ikke alle som er like renslige, eller har like god filmsmak, flirer Lage. Men de gjør mer enn nok opp for det med å være fine folk.

Mye god mat

– Maten var græli nice. Favoritten min var komle, sier Lage. Det var spesielt morsomt å se alle de som absolutt ikke likte komle, ler han. Elevene får en variert meny med mat de er vant til. Noen nye retter får de smake i løpet av året. – Det var veldig mye god mat. Jeg ble etter hvert vegetarianer. Folkehøgskole er et fantastisk sted å begynne. Der får du i deg alt du trenger og det er dyktige kokker som lager variert mat. Søtpotetsuppa var min favoritt, smiler Julia.

Lærerne bryr seg

– Jeg opplevde lærerne som en blid og positiv gjeng. De brydde seg virkelig om elevene, smiler Julia. De var virkelig kjekke og gode alle sammen, forteller Lage. Vi har åtte lærere på skolen. Alle med sine unike kvaliteter. Sammen jobber vi alle mot et felles mål; gi elevene et fantastisk år på folkehøgskole.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.