fbpx Skip to content

Jeg lærte mye om fotografering, og meg selv!

Fotografering gir deg muligheten å vise frem alt det vakre man normalt ikke ser, smiler Andrine. Hun søkte seg inn på Fotosafari for å lære enda mer om noe hun elsker, nemlig foto. På grunn av gode folk, gode lærere og godt skolemiljø har jeg lært at jeg kan mye mer enn det jeg tror, og at jeg kan stole på meg selv.

– Linjas fotokonkurranser fikk meg til å tenke litt mer utfor boksen. Tema abstrakt var uten tvil den som utfordret meg aller mest. Det krevde mye prøving og feiling før jeg ble fornøyd med resultatet. Men det ble veldig motiverende, og hjalp meg å tenke utfor boksen i de neste oppgavene, forteller Andrine Seierdalen om sitt år på Fotosafari. Omtrent hver uke arrangerer linja ny konkurranse, med nytt tema hver gang. – Jeg lærte mye av dem da vi fikk nyttige tilbakemeldinger på bildene av både lærer og medelever. Det var utrolig gøy å se hva de andre presterte. Det ble alltid god stemning og det var timer vi alle så frem til, mimrer hun.

Foto: Andrine Seierdalen

«Jeg har stor interesse for foto og har alltid kamera med meg. Men hvordan kamera funker, og hvordan du best stiller det inn, det lærte jeg på folkehøgskolen».

Streetfoto og stjernehimmel

– Jeg har stor interesse for foto og har alltid kamera med meg. Men hvordan kamera funker, og hvordan du best stiller det inn, det lærte jeg på folkehøgskolen. – Det jeg likte best med linja var å få jobbe med kamera, ta bilder og besøke ulike lokasjoner. Spesielt å fotografere stjernehimmel om kvelden, og streetfoto i Stavanger, smiler hun.

Foto: Kristine B. Pettersen

Bedre resultat

– Stig, læreren vår er en dyktig fotograf, og en god lærer. Det han kan det lærer han bort. Han passer alltid på at alle har det bra. – Når vi var ute og fotograferte kom han med nyttige tips slik at du fikk et enda bedre resultat. Det var aldri farlig å spørre ham om hjelp. Jeg har virkelig lært mye dette året, sier Andrine. Ikke minst om photoshop og bilderedigering. Det er utrolig givende å få jobbe med egne bilder og se dem bli bedre.

Jeg kan mer enn jeg tror

Det er en klasse opp mot 16 elever. Alle like fotointeressert. – Det sosiale miljøet i klassen var bra. De første ukene på skolen var vanskelige for jeg kjente veldig få. Men Stig tok oss mye ut på turer for å fotografere og vi ble bedre kjent. Dette gjorde oss tryggere på hverandre. – Jeg har lært mye om det å leve tett med andre, og hvordan jeg tar hensyn dette året. Enda det er slitsomt med mye folk rundt deg, så er det veldig greit og. Men mest av alt: På grunn av gode folk, gode lærere og godt skolemiljø har jeg lært at jeg kan mye mer enn det jeg tror, og at jeg kan stole på meg selv.

Foto: Andrine Seierdalen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.