fbpx Skip to content

Hvor mye lommepenger trenger jeg på folkehøgskole?

Jæren folkehøgskule har kort vei til mange fristelser. Vi har både McDonalds, Burger King og Pizzabakeren i gåavstand fra skolen. Ikke minst et av Rogalands største kjøpesenter bare noen minutters gange unna. Hvor mye lommepenger du bruker hver måned er derfor helt opp til din evne å motstå slike fristelser. Du kan klare deg på veldig lite lommepenger her på skolen. Vi serverer fersk og sunn mat, fire ganger til dagen. Vi har friskt vann i springen og nok oppbevaringsplass til at hver elev kan ha en normal mengde klær og ting på rommet sitt. Du er selvfølgelig avhengig av å bruke vaskemaskinen jevnt, og gjerne bytte ut noe av garderoben når du reiser hjem på ferie. Store ting kan vi låse inn på egne oppbevaringsrom. Men du har eget klesskap og noen skuffer tilgjengelig.

Månedlig faktura

Det du må ha penger til er månedlig innbetaling til skolen. Lånekassen betaler ut noe mindre penger hver måned, enn det vi fakturerer. Dette får du egne brev om fra skolen og fra lånekassen i løpet av året. Hovedgrunnen til dette er at de utbetaler 9 måneder, mens vi kun fakturerer 8.

Andre ting du må kjøpe selv:
  • Vaskepulver
  • Toalettsaker
  • Aktiviteter på kveldstid
  • Mat på linjetur

Linjetur

Noen linjeturer har all mat inkludert, mens andre må dere betale mye av maten selv slik at klassekassen kan brukes på overnatting og aktiviteter. Følg med på skolens nettside, eller i nyhetsbrev fra skolen. Der kan du få mer informasjon om din linje.

Eget snacks budsjett

Med 5 ulike matbutikken kun 500 meter fra skolen, og elevkjøkken på hvert internat vil en gjerne kjøpe litt snacks på butikken. Her kan det være lurt å se på hvilket forbruk du har i dag og gjerne lage seg eget snacksbudsjett for året. Det er ikke uvanlig at skolen serverer vafler, kaker eller annen kaffemat på kveldstid som da er inkludert i skolepenger. Vaskepulver og toalettsaker er et forbruk uansett hvor du tilbringer året. Skal du på kino, cafe eller konserter på kveldstid er også dette noe du må dekke selv. Du vil få tilbud om mange kjekke aktiviteter på skolen, men det er selvsagt lov å utforske nærmiljøet utover undervisning.

Rommet ditt

Du vil gjerne dekorere rommet ditt med egne tekstiler og kurver? Mange bruker lyslenker og henger opp bilder med klister for å få et personlig preg på eget rom. Dette kan du enten ta med hjemmefra, kjøpe sammen med foreldre første dag, eller bruke lommepenger på underveis. Finn.no har også mange gode og rimelige varianter.

Nøyaktig beløp i lommepenger er nesten umulig å forutsi da det varierer mye fra person til person. Få oversikt over ditt forbruk idag, og ta et utgangspunkt i det.

For mer informasjon om hva et år på Jæren folkehøgskule koster se her.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.