fbpx Skip to content

Minner vi vil huske livet ut – Psykologi linja i USA

Følelsen av å se klassekamerater danse på scenen foran et fullsatt publikum, holde eksotiske dyr på gaten i Santa Monica og å få sykle over The Golden Gate Bridge. Dette er minner som virkelig har satt seg på hjernebarken. Vi fikk kjenne den amerikanske kulturen på kroppen, smake mye god mat og oppleve den kjente amerikanske gjestfriheten gjennom 11 dager på tur.

Kjenne pulsen på San Francisco

Eventyret startet i San Francisco hvor gatene strekker seg så langt øye kan se. Trikken drar seg opp de stupbratte bakkene og du står i sentrum av alt du kan ønske deg av shopping og mattilbud. Vi fikk virkelig ta pulsen på byen. For å kjenne litt på egen puls leide hele klassen hver sin sykkel, og tok den fine turen over den verdenskjente Golden Gate Bridge. Det var litt av en følelse å stå midt på broen og kunne se alle skyskraperne nede i sentrum av San Francisco.

First challenge

Vi ble tidlig utfordret av læreren vår Elin. Vi skulle møtes på Standford University for omvisning og det var opp til oss og finne frem. Flinke taxi sjåfører og Google maps viste veien, og vi fikk et godt innblikk i universitetets studietilbud og opptakskrav. Det ble fort tydelig hvorfor amerikanerne må spare hele livet for å studere. Her hadde ikke skolen spart på noe. Det gøyeste med hele omvisningen var nok å få lære om alle de morsomme ritualene studentene hadde.

Google og Sjømannskirken

Vi fikk virkelig kjenne på hjemfølelsen da vi fikk servert nystekte vafler hos sjømannskirken. Det var bare ett av flere besøk i San Francisco. En student fra NTNU viste oss rundt hos Nordic Innovation house, og fortalte om deres arbeid for norske gründere. Senere fikk vi også omvisning i Google sine spennende lokaler i Sillicon Valley. En unik arbeidsplass med mye frihet. Det var ikke lov å verken ta bilder eller video der inne. Men vi fikk gratis mat og kaffe i kantinen, og kjenne på den gode stemningen i kollegiet.

D-vitaminer og eksotiske dyr

Vi var nå klare til å forlate den mer kjølige og tåkete storbyen og tok en ekte Greyhound buss til Santa Monica i Los Angeles. Her utnyttet vi tilgangen på D-vitaminer og tilbragte flere dager på stranda. Det ble photoshoot, solslikking og frisbee turnering. På gatene møtte vi utallige «street performers» som både spilte unike instrument og lot oss holde eksotiske dyr. Til slutt reiste vi til Hollywood. Vi gikk i alle turistfellene og spaserte på The Walk of Fame, tok bilde med Hollywood skiltet og snoket i den glamorøse livstilen til kjendiser i Beverly Hills.

Dr.Phil show

Det store høydepunktet for mange i klassen kom da vi var publikum på Dr.Phil show. Ikke bare ble vi vist foran 8 millioner seere, vi lærte og at det er like amerikansk bak kamera som foran. Ingen av oss glemmer når ikke bare en, men to av guttene på linja ble invitert opp på scenen for å danse under oppvarmingen. Utfordringen ble tatt på strak arm og de gikk hjem med hver sin signerte bok. Den amerikanske kulturen kom virkelig frem når både kona og sønnen til legen fikk reklamere for egne produkt og dele ut props i forkant av showet.

 

Dette var en helt super studietur som virkelig har skapt minner vi vil huske livet ut.

Et år på Psykologi og egenutvikling

Et år på Psykologi og egenutvikling vil gi deg en god innføring i psykologi og til hvordan du kan bruke det i daglig livet. Kanskje du vurderer å bli psykolog, eller at du er interessert i faget generelt. Uansett utgangspunkt kan dette absolutt være linjen for deg. Hverdagen varierer mellom teori, prosjektarbeid, bedriftsbesøk og studiereise. Du vil møte utfordringer som tar deg litt utav komfortsonen. Du vil oppleve en hverdag som er interessant, variert og spennende. Du har stor medbestemmelse og frihet til å sette deg mer inn de temaene du er mest interessert i. Vi har fortsatt noen ledige plasser høsten 2020/21.

Les mer om psykologilinja her.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.