fbpx Skip to content

Ansatte

Vi er mange som ønsker deg velkommen til Jæren folkehøgskule.

Her finner du en oversikt over oss som jobber på skolen

Dag Folkvord

Rektor ved Jæren folkehøgskule

Skolens rektor og skolens egen Google. Du vil ikke utfordre denne mannen i quiz. Med sine mange år i folkehøgskolen og med sitt evige søk etter nyttig kunnskap vil han alltid ha et svar til deg. Han har mye å lære dere og deler villig av sin kunnskap om økonomi, juss og praktiske løsninger. Han har flere nyttige valgfag og du har valget.

Johny Fosse

Inspektør

Hver morgen starter med Johny sitt ivrige pianospill og bærende sangstemme. Du kan ikke annet enn å la deg rive med. Med sin lange, musikalske erfaring har han flere musikk-tilbud til deg. Alt fra kammerkor til ukulele. Du kan ikke se bort ifra at han tilbyr flere aktiviteter som fjelltur, hundespann og rafting i løpet av skoleåret. Er du usikker på fravær og videre studier, da er han mannen å gå til.

Anne Grete G Mo

Internatleder

Anne Grete sørger for at alle kommer seg opp og igang med dagen. Er det noe som plager deg kan du alltid snakke med henne. Hun holder skolens interiør oppdatert, og passer på at alle skal bli mette uansett diett behov. Dette er ei dame som passer på at skole-hverdagen og alle større arrangement går på skinner.

Elin Manger Rørosgaard

Lærer Psykologi og Egenutvikling

Elin kommer rett fra en lang utdannelse innen psykologi og pedagogikk. Hun har vært verden rundt, og har mange gode reisetips på lager. Ikke minst spennende historier fra eksotiske land. Med sin bakgrunn på landslaget i sporten Ultimate frisbee får du den unike muligheten til å teste det ut.

Silje Frafjord

Lærer Bo og fritid

Silje er ei engasjert dame med stor omsorg for sine elever på Bo og fritid. Du kan få bli med på yoga-økter i gymsalen, eller på vaffelsteking i matsalen på kvelden. Ikke minst vil du få oppleve en latterkule og to sammen med henne.

Anette B. Taksdal

Lærer Teknologi

 

Anette er en dreven tekniker med hjerte for teknologi. Hun lærer deg gjerne mer om 3D-print, matematikk og volleyball. Hun har også drevet en del med bueskyting. Du skal ikke se bort i fra at muligheten for å prøve å skyte på blink kan dukke opp i løpet av skoleåret.

Stig Frode Olsen

Lærer Fotosafari

Stig er en mann full av vitser, den ene mer knusktørr enn den neste. Når han ikke er bak kamera, eller underviser elevene finner du han i gymsalen. Her kan du bli med på de fleste ballsporter verdt å spille. Som anerkjent naturfotograf, med flere priser i ryggen, kan han absolutt lære deg mye om kamera og bildebehandling. Aktuell med sin tredje bok, denne om den flotte Falken. Ønsker du lære mer om dyr og biologi slå gjerne av en prat med Stig. Han kan lære deg mye interessant om nettopp dette.

 

Marianne Nordås

Lærer Bo og fritid

Marianne er lærer på vår tilrettelagte linje Bo og fritid. Bli med Marianne på Zumba-økter i gymsalen, eller ut på tur i regionen. Med sitt minibuss sertifikat kan hun vise deg Jærens rike turtilbud. Vi har alt fra strand, skog og fjell kort kjøretur fra skolen. Mer energisk og sprudlende dame må du lete lenge etter. 

Jan Bjarte Valsvik

Lærer Surf

Du finner han mer på stranda enn på skolen. Enten han plukker søppel, surfer eller underviser surfe-elevene. Det er mann full av sprell og visdomsord som ikke er redd for å ta ordet. Han vil garantert introdusere deg for kreative fag der du får muligheten til å lage ting av både lær og ståltråd i løpet av skoleåret.

Jorunn Solvang

Lærer Sosialt arbeid

Jorunn er ei varm dame som kan lære deg litt om både mindfulness og urettferdighet i verden. Hun er drivkraften bak skolens solidaritetsprosjekt og engasjerer elevene til aksjon hvert år. Du vil få være med å male t-skjorter og handlenett, ikke minst tove tøfler sammen med henne. Du vil også få muligheten til å bli med på flere teaterstykker i løpet av året.

Marianne L Aarsand

Markedsfører

Du kan ikke gjennomføre tidenes skoleår uten dokumentasjon. Marianne vil du ofte møte med kamera rundt halsen. Kanskje blir du spurt om å dele et bilde, eller å bli med i en film. Når du bestiller pakker fra Kina, ønsker en hyggelig prat, eller lurer på noe angående faktura. Ja da er hun kvinnen å besøke.

Wigdis Charlotte Stokholm

Lærer Art, design & travel

Charlotte har lang erfaring som grafisk designer i flere aviser, har jobbet som strikkedesigner og designet sin egen festdrakt. Hun har også eget atelier på Ålgård er hun maler og syr. Her foregår det mange kreative krumspring i forskjellige teknikker og i forskjellige materialer, Der redesign står i sentrum! Hun har alltid godt humør og er ivrig etter å engasjere kreative elever.

Mona Roth

Lærer Art, design & travel

Mona Roth er ei kreativ dame som er opptatt av kunst, reiser og natur. Hun har gått på kunstskolen Robert Gordon University i Storbritannia. Hun kan lære deg forskjellige måter å uttrykke kunst på, som performance kunst, installasjonskunst, skulptur, maling, tegning og foto. Reise er også en av Monas lidenskaper, og hun deler gjerne erfaringer og tips med andre. De siste årene har Mona jobbet som grafisk designer i avisbransjen, så her er det bare å hente informasjon om du ønsker å lære grafisk design.

Sigve Bore

Driftsleder

Kan det fikses? Klart Sigve kan! Han er bare en liten melding, eller en facebook-tag unna om noe skulle gå galt på rommet ditt. Med sitt store engasjement holder han skolen i skjønneste orden. Han er veldig hyggelig om du vil slå av en prat. Du kan bli blant de heldige som får være med han en praktisk-onsdag. Her kan du få lære en ting og to om vedlikehold.

Modhild Meland

Kjøkkenleder

Ingen skal gå sultne på Jæren folkehøgskule. Modhild planlegger menyen langt frem i tid. Med sin lange erfaring som kokk vil du få servert deilig, (ofte) hjemmelaget, kortreist og fersk mat av henne. Ikke minst smaker det veldig, veldig godt.

 

Gro Anita Tjelta

Kokk

Å lage smaksrik mat til 100 mann, da er Gro i sitt ess. Hun liker å pynte flotte kaker til ulike selskap og arrangement. Du skal ikke se bort ifra at du kjenner lukten av nystekte rundstykker i korridorene når hun er på jobb. Når det er din tur å ha kjøkkentjeneste vil Gro lære deg alt du trenger å vite.

Maria Svela Klepp

Internatassistent

Maria jobber som internatassistent og bidrar til at både kjøkken, matsal  og internat ser ut som de skal. Om det er vaskefilla, eller synålen hun bruker vil det alltid se plettfritt ut etter henne. Humøret er alltid på topp, sammen med energien.

Ung Brunes

Internatassistent

Ung hjelper til både på kjøkken og med renhold. Når over 100 personer skal bevege seg rundt i gangene, setter det sine spor. Ung har alltid godt humør og står på for at skolen skal være ren og elevene skal bli mette.

Nut Folkvord

Renhold

Nut  holder skolen skinnende ren. Det er takket være henne at klasserom, sløyden, fotostudio, elevstuene og gymsalen holder seg rene og pene. Internatene er elevene sin jobb å holde rent, men Nut gir deg gjerne noen tips.

Tone Fotland

Internatassistent

Tone er ei positiv og flott dame som stiller opp på kjøkkenet hver onsdag. Det er godt med en ekstra hånd når det er mye som skal gjøres.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.