fbpx Skip to content

Hva sier tidligere elever?

Eit springbrett!

«Eg blei kjendt med utrulig mange fine og unike personlegheter på Jæren folkehøgskule. Dette heilt sikkert på grunn av det store mangfoldet av linjer. Det var fint! Ved å gå på Film og foto fann eg ut at dette var noko eg ville fortsette med, på ein eller annan måte – og ved hjelp av lærer, medelevar og reiser blei det lettare å sette kreative tankar i gang til opptaksprøva mi for Westerdals. Studieturen til Sør-Afrika er fantastisk! Og maten på Jæren? Bra. Veldig bra!»

Helene Naustdal Bergsholm

Bo og fritid - Jæren Folkehøgskule

Et eventyr

«Et år på folkehøgskole har betydd enormt mye for meg! Kombinasjonen mellom det sosiale og linja, som man er genuint interessert i, har vært et eventyr å være med på».

 Hanne Reppen Ellerås

Jeg ble tryggere og mer bevisst

«Mitt år på folkehøgskole gjorde meg tryggere på meg selv og mer bevisst på hvordan jeg samarbeider med andre. Jeg følte meg både sett og hørt her, og jeg fikk erfaringer jeg ikke kunne vært uten. Pluss at jeg fikk sett deler av verden jeg bare kunne drømt om tidligere.» 

Marie Digre

Elevsitat - Jæren Folkehøgskule

Sosialt!

«Det er mennesker rundt deg hele tiden, musikken dundrer fra rom 222 samtidig som radioen står på fullt i stua. En trenger massasje og to personer stiller opp, en masserer ryggen mens den andre koser med håret.

Det er dette vi kommer til å savne; alt maset, støyen og menneskene. Alle de gode stundene. Kveldene hvor vi stekte 70 vafler, de kveldene hvor vi tok fram gitaren og sangboka, der vi skålte i te og kakao. Nettene der alle tok med hver sin madrass i stua og sovnet til lyden av latter og summing.»

– Anette

Mitt beste valg!

«Å velge å gå et år på folkehøgskole er kanskje det beste valget jeg har tatt. Året på Jæren Folkehøgskule har vært det beste året jeg har hatt så langt. Jeg har møtt så mange fantastisk flotte folk og har fått venner for livet.

Man trenger ikke tenke på prøver eller eksamener, det er det å ha det bra og gjøre det man selv vil, som står i fokus. Og det er veldig opp til en selv hvor mye man vil oppleve og lære i løpet av året.

Gjennom linja har jeg fått utviklet min interesse for film og foto, og møtt folk som deler denne interessen. Sammen med gjengen på gangen vår har vi danset oss gjennom vasketimene, og hatt kosekvelder med film og vaffel. Og sammen med folk fra de andre linjene har jeg stiftet gode vennskap og hatt det kjempegøy.

Variasjonen i linjene er en stor fordel, man får venner med andre interesser og man kan både dra nytte av hverandre og samarbeide ut i fra det.

Hvis jeg skal beskrive folkehøyskoleåret med ett ord må det bli: sosialt. Det er folk rundt deg over alt, på skolen og internatene.»

Hanne

Alle blir sett

Super skole med mye forskjellige og kule folk  Omsorgsfulle lærere som bryr seg om den enkelte  anbefales på det sterkeste!

 Ole Kristian Haugen

Unikt år

Helt klart et år som vil bli husket til siste dag! Kan uten blygsel også anbefale unge voksne, dvs fine folk i 20 årene;), til å ta et år på FHS. Jæren ble i tillegg en stor bonus, hva angår nærkontakt med natur og innfødte. Makan til sted skal man lete lenge etter!

– Vigdis Rolstad

Elevsitat - Jæren Folkehøgskule

Lært mye om meg selv

«Et år på Jæren har gitt meg mye glede, og har vært med på å lære meg nye ting om meg selv, og hva jeg er i stand til».

Mats Røysom

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.