fbpx Skip to content

Internatet

Internatet - Jaren Folkehøgskule

Ditt nye hjem

Bare noen skritt fra skolebygget finner du våre tre internat Breidablikk, Møllehagen og Kyrkjebakken. Dette vil være ditt nye hjem dette skoleåret!

Finn trygghet i å bo på dobbeltrom sammen med en annen elev. Du har alltid noen å ta følge med til frokost eller til morgensamling.

På rommet vil du finne:

  • en vask
  • seng
  • klesskap
  • hyller
  • pult med skap
  • stor skuffe under senga – på flere av rommene
 

Du har begrenset med lagringsplass, men nok til å ha med det du trenger.

Opplev det fantastiske samholdet man kan få på internatet, som du deler med 15 medelever. Hver etasje har eget kjøkken og en stue, samt private dusj og toalett på gangen. Kjenn på ekte hyttestemning når strikketøyet og brettspillet kommer frem. Gjerne dere arrangerer filmkveld på elevstua etter volleyballkampen. Du kan selvsagt besøke venner på de andre internatene når du vil.

Vi har internat med litt ulik standard. Du finner private toalett og dusj på gangen, inne på noen av internatene. Andre internat har egne bad på hvert rom. Det er helt tilfeldig hvilket internat du kommer på. Vi opplever god trivsel uavhengig standard.

Vi har selvsagt trådløst internett på alle tre internat og på skolebygget! 

Les gjerne mer om og se flere bilder av  internat og skolens fasiliteter her.

Rommet ditt

Det er viktig for oss at du trives på skolen. Rommet er ditt, dette året! Du kan derfor sette et personlige preg med pynteting og tekstiler. Vi har flere møbel- og interiørbutikker i nærheten av skolen. 

Det er lurt å tenke frem til neste ferie når du pakker med deg ting. Hver ferie kan du hente nytt eller bytte ut det du ikke har behov for å ha på skolen. Vi har mildvær nærmest året rundt og du trenger ikke den tykkeste jakken før nærmere juleferien. Kofferter, ski og annet større utstyr kan du plassere på egne lagerrom. Kjøp eller ta med kurver for å oppbevare småting, du har flere hyller tilgjengelig for dette. Det er ikke lov å lage hull i veggen, men med litt klister kan du henge opp personlige bilder for å lage det hjemmekoselig dette skoleåret.

P.S det er plass til stasjonær pc på rommet om du ønsker å ha med den. Det viktigste er at du tar hensyn til din rom-kamerat i forhold til vifter, lys og annet støy om natten.

Få rom-tour av typiske elevrom her.

Demokratisk

Vi er opptatt av at alle skal trives på internatet. På ukentlige gangmøter blir dere derfor enige om hvordan dere vil ha det. Det er satt opp to vasketimer i uken der dere samarbeider om å holde fellesarealene rene. 

Det blir servert fire måltider i skolens matsal, men dere har tilgang til flere elevkjøkken om du vil lage deg en kopp te, eller annet utenom måltider.

Det er flere vaskemaskiner tilgjengelig og dere lager tidlig gode rutiner for vask av klær. Du må ha med/kjøpe eget vaskepulver. Det kan også være lurt å ta med en skittentøyskurv til å ha på rommet. Kluter og andre vaskemiddel er tilgjengelig på skolen. 

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.