fbpx Skip to content

Våre verdier

Dette er ditt år! Vi er opptatt av samhold, læreglede, likeverd og dannelse. Du skal ha et matnyttig år som gir deg minner og gode vennskap resten av livet

 

Medansvar og fellesskap

Det er ditt år! På vår skole ønsker vi at du skal få møte elever og lærere som sammen tar ansvar for fellesskapet. Vi vil at du skal finne ut hvilke evner og ressurser som du har i deg. La oss finne ut hvordan du bruker dem i samspill med andre.

Mange har i dag ikke tid til å stoppe opp og spørre: Hvem er jeg? Hva bor egentlig i meg? Hva har jeg å gi til andre? Hvordan kan jeg få et godt og meningsfullt liv? Dersom du synes dette er viktige spørsmål, er du moden for et år på folkehøgskole.

 

Pedagogisk frihet

Hvordan kan en lære noe på en skole uten karakterer, eksamener og fast pensum? Frihet fra karakterer og eksamen er noen av de viktigste elementene i folkehøgskolen. Nettopp da kan du finne ut hvem du er. Du er fri til å hente fram egne meninger og prøve disse i diskusjon med dine medelever og lærere. Vi ønsker også at du skal kunne åpne en lærebok og sette deg inn i stoffet. Motivasjonen skal komme fra din interesse for faget. Vi opplever ekte læreglede hver eneste dag.

 

Likeverd

På folkehøgskolen har alle like stor verdi. Alle er like viktige for fellesskapet. Vi er svært ulike både når det gjelder evner og ressurser. Det er det som skaper et mangfoldig fellesskap. Vi er glade for at det ikke er vår oppgave å sortere elevene gjennom en avsluttende eksamen. Kanskje mest for å gjøre filosofien om likeverd troverdig. Det er ikke et mål i seg selv å bli så like hverandre som mulig – snarere tvert i mot. Vær akkurat den du er på Jæren folkehøgskule

 

Dannelse

Du er kanskje en av dem som kommer til folkehøgskolen for å utdanne deg til noe. Vi ønsker å gi deg et større tilbud preget av helhet – der gode opplevelser blir viktige. Opplevelser som gjør deg glad i deg selv, i naturen, i et fargerikt kulturliv – og kanskje aller mest, glad i livet. Du kan trygt slå fast at du ikke blir sykepleier, interiørarkitekt eller fotograf ved å gå et år hos oss, men vi tror at du kan bli en bedre sykepleier, interiørarkitekt og fotograf etter et folkehøgskoleår. Folkehøgskolen vil gjøre noe for de menneskelige verdiene som medansvar, toleranse og solidaritet. Verdier som bygger på at vi er deltakere i samfunnet, at tilværelsen er et forpliktende fellesskap og at det er det som gir livet vårt mening.

 

 

Velkommen

I dag ber vi deg vurdere om et år på vår skole er noe for deg. Det er mange gode skoler å velge mellom. Mangfoldet kan kanskje gjøre valget vanskelig. Dersom vår skole blir ditt valg, skal du vite at du er hjertelig velkommen og at vi trenger nettopp din hjelp for å skape en god skole – en skole å bli glad i.

 

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.