top of page
Elever som spiller volleyball

Om Jæren Folkehøgskule

Hvorfor velge et folkehøyskoleår hos oss?

Ønsker du å bo landlig, men samtidig veldig sentralt?
Da er du kommet til rette skolen. Vi ligger 900m fra et av Rogalands største kjøpesenter. Du finner Norges vakreste strandlinje kort kjøretur unna som er helt perfekt for surf og annen vannsport. I gå avstand fra skolen finner du alt du trenger av matbutikker, interiør, klær, sportsbutikker og flere restauranter. I tillegg til svømmehall, treningssenter og bibliotek.

På skolen bor du sammen med ungdommer fra hele landet. Dere har stor boltreplass og frihet i hverdagen. På fritiden finner du elever i gymsalen, i musikkstudio, i peisestua, ute på volleyballbanen eller i de mange, koselige elevstuene. Vi har et bredt fagutvalg og valgfagene for deg. Bruk året til å dyrke dine største interesser, eller lær deg noe helt nytt. Du bestemmer!

 

NB! Du er velkommen hos oss uansett funksjonsnivå. Vi kan dessverre ikke ta imot rullestolbrukere på grunn av at bygningene våre inneholder trapper. 

Velkommen til ditt beste år på Jæren folkehøgskule!

Mange
linjer
95
elever
20
turer
Bilde av Jæren Folkehøgskule

Hvorfor Jæren folkehøgskole?

Kort vei til alt du måtte trenge! Jæren Folkehøgskule ligger sentralt på Klepp utenfor Stavanger. Få eller ingen andre skoler ligger så heldig til som oss. Både landlig og sentralt på en gang. Du får to studiepoeng for å fullføre skoleåret. Du har et opplevelsesrikt år i vente.

Internatet på skolen

Internatet

Jæren folkehøgskule har tre internat som ligger like ved skolebyget hvor du har undervisning. Hver elevgang har eget kjøkken og en koselig oppholdstue. Gled deg til lange, sosiale kvelder med brettspill, film og prat.

Oversikt over ansatte

Ansatte

Jæren folkehøgskule har 19 ansatte som står på for å gi elevene et fantastisk år på folkehøgskole. Gode lærere, et dyktig kjøkken og flinke folk på drift.

Solnedgang på jæren

Her finner du skolen

Du kommer deg til skolen ved hjelp av både fly, tog og buss. Ikke langt fra skolen finner du milevis med nydelige sandstrender og surfespots. En kort togtur unna finner du Stavanger, Sandnes og Bryne.

Elever i godt samhold

Våre verdier

Dette er ditt år! Vi er opptatt av samhold, læreglede, likeverd og dannelse. Du skal ha et matnyttig år som gir deg minner og gode vennskap resten av livet.

Jæren Folkehøgskule

Hva sier tidligere elever?

Det er mennesker rundt deg hele tiden, musikken dundrer fra rom 222 samtidig som radioen står på fullt i stua. En trenger massasje og to personer stiller opp, en masserer ryggen mens den andre koser med håret.

Morsomme aktiviteter på Jæren Folkehøgskule

Aktiviteter

Like utfor skolen finner du strender, fjellpartier, bekker, skoger og turstier du kan utforske. Du vil få tilbud om å prøve ut hundespannkjøring, rafting, fjelltur og skitur. Et mildt klima og unikt område du bare bør oppleve.

Elever på fjelltur

Skolerute Jæren folkehøgskule

Lurer du på når det er ferie, eller langhelg? Få oversikten av skoleruta vår. Det er lurt å bestille flybilletter i god tid før ferien, men sjekk gjerne med lærer før bestilling, sånn at du vet at du booker når det passer best inn i forhold til opplegg på skolen

bottom of page