Internatet

Ditt nye hjem

Internatet er ditt nye hjem for dette skoleåret, og ligger bare noen skritt unna skolebygget. Her bor du sammen med 16 andre medelever. Dere bor på dobbeltrom (noen enkeltrom) med egen vask på hvert rom. Ellers har du selvsagt egen seng, skap og stor skuff under senga (på noen rom). Du finner flere private dusj og toalett i gangen. Hvert internat har egne elevstuer og et lite kjøkken du kan lage deg enkel kveldsmat. Vårt nyeste internat Breidablikk har eget bad på rommet.

I stua treffer du dine første venner, og her foregår mye av det sosiale livet. Her ser dere filmer, spiller kortspill, strikker og prater. Man kan selvfølgelig bruke alle skolens fasiliteter frem til kvelden.

Mange ønsker å bo på Breidablikk der de får egne bad, men vår erfaring er at de aller fleste trives bedre på Kyrkjebakken og i Møllehagen med sine koselige elevstuer. Det vil være fordeler og ulemper med både og.  Alle tre internat har selvsagt internettilgang.

Rommene

Alle internat tilbyr noen enkeltrom, men de aller fleste bor på dobbeltrom. Dette er kanskje det mest spennende når du kommer til skolen. Hvem skal du bo sammen med og hvordan er din nye romkamerat? Dette er kanskje et menneske du aldri har sett før. Likevel går det utrolig bra. Noen ganger kan en kanskje lure på om skolen kjente alle fra før, siden romkamerater går så godt sammen. Men det er nok heller det at de aller fleste går godt sammen.

Rommene inneholder hver sin seng, skap, pult og skuff. Resten er det opp til deg å fylle.

For mer informasjon om rommet og internat se her

Møllehagen

Rom på Møllehagen/Kyrkjebakken

Breidablikk

Demokratisk

På internatet er det jevnlige gangmøter. Der blir mange av reglene elevene imellom bestemt. Alle på gangen er med og påvirker hvordan en vil ha det. Dette gjelder for eksempel hvordan dere vil ha det på fellesstuen, hvordan dere organiserer vask, rydding og klesvask.

Du tilbringer mye av fritiden din på internatet. Her sover du og her er du sammen med nye venner. Alle måltider blir servert i skolens spisesal, men internatene har i tillegg et lite kjøkken. Du kan derfor lage deg te, kaffe eller rett-i-koppen når det måtte passe. På internatet kommer og går du fritt som du vil. Alle elevene er myndige, og har egen nøkkel til rom og ytterdør. Det er derfor mye opp til deg selv når du vil ut eller komme hjem.

Koselige elevstuer

Dette tar du med deg hjemmefra:

• Dyne, pute og sengesett

• Handklær og toalettsaker

• Laken

• Kopp hvis du setter pris på en kopp te på kvelden.

• Tur-klær og gode sko

• Pynteting/personlige ting

Trenger du flere tips så les mer om det i bloggen vår her