fbpx Skip to content

På surfelinja fikk jeg selvtilliten til å ta en backflip fra 5-meteren

Et år på folkehøgskole gir deg muligheten til å teste egne grenser. I trygge omgivelser vil du møte flere små og store utfordringer. Ane fant sin i svømmehallen.

– I løpet av et år på surfelinja har jeg møtt mange nye artige mennesker med mange av de samme interessene som meg. Jeg har utfordret meg selv masse, spesielt fysisk, og lært meg ting jeg aldri trodde jeg ville klare, smiler Ane Mari Engvik

Jeg vil ha det med meg resten av livet

Surfelinja handler for det meste om surf, og er ei aktiv linje som bruker mye tid i havet. Den korte avstanden til stranda og de gode surfeforholdene gjør Jærstrendene til linjas unike klasserom.

– Det jeg syns er unikt med surfelinja er at jeg har lært meg en hobby og en idrett som jeg vil ha med meg videre i livet, og som jeg får mye glede av. Samtidig som jeg har opplevd mye annet! Som for eksempel snowboard, skating og dødsing.

En tidlig morgen hver uke samles linja i svømmehallen for å trene, leke og trikse fra stupetårnet. – Jeg har hoppet mye fra stupetårn tidligere. Det høyeste jeg har hoppet fra er 7,5 meter. Men jeg hadde aldri tatt noen triks fra stupetårn. Guttene i klassen var veldig gira på å hoppe og ta triks fra stupetårnet, spesielt fem-meteren. Jeg syntes det så kult ut og ville prøve selv. Jeg spurte om de kunne lære meg å ta en back-flipp.

Adrenalin og mestringsfølelse

Jeg startet først fra 1-meter. Det var jo litt skummelt første gangen jeg skulle prøve det, men var jo noe jeg ville lære meg! Og jeg klarte det på første forsøk! – Det ga meg mye adrenalin og jeg likte mestringsfølelsen når jeg hadde klart det. Og det var det som fikk meg til å prøve det fra 3-metern og så 5-meteren.

Må ha trua på meg selv

– Jeg synes det fortsatt er veldig skummelt når jeg står oppe på fem-meteren, fordi man vet aldri om man vil gjøre noe feil i lufta og da tryne. Jeg må alltid minne meg selv på at jeg må ha troa på meg selv for å klare det. Og det er vel som regel da jeg alltid klarer det, reflekterer hun. 

Det har vært et bra år

– Det er vel det som gjør at jeg tørr å fortsette å pushe meg selv. – Jeg har opplevd så mye og lært meg så mye nytt om hva jeg er i stand til dette året. Det setter jeg så ekstremt mye pris på. Og det vil jeg ta med videre i livet. Det har vært et bra år, smiler Ane.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.