fbpx Skip to content

Solidaritetsaksjonen

Hvert år arrangerer vi en innsamlingsaksjon. Midlene går direkte til to faste prosjekt i Sør-Afrika. 
Prosjektet ligger i  township Khayalitsha. Det er et område preget av fattigdom, arbeidsledighet og mye frustrasjon. Det er ansett som et farlig område med mye vold og overgrep. Barna som vokser opp der går alene uten tilbud og er utsatt. På bakgrunn av dette er det opprettet to lokale prosjekter for å hjelpe barn og ungdom. Ikke minst hjelper de syke og eldre med mat og det mest nødvendige. 

Glorias Barnehage

Glorias barnehage ble etablert i 2009. Den er lokalisert i slumområdet i utkanten av Langa township. Selve barnehagen er bygget med bølgeblikk og ligger i et svært utsatt område med dårlige forhold. Gjennom årlige innsamlingsaksjoner har vi gitt dem madrasser barna kan sove på, mat, leker og annet utstyr som bedrer hverdagen. Midlene har oppgradert barnehagens kjøkkenavdeling. Mange av barna får dagens eneste måltid når de er i barnehagen. 

Iliso Care Society

Iliso Care Society er et velferdssenter i townshipen Khayalitsha. Hver dag jobber de med fattige og sårbare med hovedfokus på kvinner og barn. Senteret ble startet og ledes av Vivian Zilo. De fleste ansatte jobber der som frivillige.

Senteret har

  • En barnehage
  • Egen grønnsaksproduksjon
  • Sy-stue
  • Et omfattende leksehjelpstilbud med ungdommer som jobber frivillig som leksehjelp for barn på barneskoletrinnene.
  • Annet sosialt arbeid som utkjøring av mat til skolebarn og fattige familier.

Gjennom årlige innsamlingsaksjoner har vi bidratt til at de har egen bil de kan bruke til dette arbeidet. Vi bidrar til skoleuniformer slik at flere barn kan gå på skolen, og gitt lønn til ildsjelene som jobber hver dag med prosjektene. Mange av tiltakene har startet på bakgrunn av de innsamlede midlene. De jobber aktivt for å bedre barns levevilkår og redusere at de unge dropper ut av skolen.

Du kan bidra

I fjor samlet vi inn over 70 000 kroner som gikk direkte til prosjektene. Vi håper å kunne overgå målet dette året. 

Du kan bidra til årets aksjon ved å bruke

VIPPS: 85939

Kontonummer: 3290.30.12667

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.