fbpx Skip to content

Et folkehøgskoleår byr på varierte opplevelser

vALGFAG

Linja du velger vil dominere timeplanen, men et folkehøgskoleår er mye mer enn det. Du deltar også i timer med elever fra de andre linjene i ulike valgfag.

Valgfagene gir deg en unik mulighet til å lære deg noe nytt, eller utvikle deg i noe du kan fra før av. Ta med deg kunnskap du kan dra nytte av også etter folkehøgskoleåret ditt. NB! Valgfagene kan variere fra år til år.  Se oversikten over fagene vi har tilbydd siste skoleår.
 

Tur

Vi har mange flotte turområder i nærheten. Strekk på beina og få deg litt frisk luft mens du utforsker Rogalands vakre og varierte natur.

Mindfullness

Lær deg hvordan du kobler deg på øyeblikket, til livet slik det er akkurat her og nå. Her går vi igjennom en rekke øvelser du kan bruke for å trene evnen til mindfullness

Crossfit

For deg som liker å være aktiv. Crossfit er variert og funksjonell trening som passer for alle, uansett utgangspunkt. Du vil bli utfordret på styrke, koordinasjon, kondisjon, smidighet og mentalitet.

Ballspill

For deg som har ballfølelsen eller deg som vil ha mer av den. Bli med på fotball, håndball, basketball og innebandy.

Teateropplevelse

For en liten egenandel kan du oppleve fem kulturelle kvelder på Rogalands teater. Se alle de ferskeste og nyeste teaterstykkene som settes opp.
Pris: 300,-

Ukulele

Finn frem dine musikalske evner og bli med på ukulele valgfag. Her lærer du grepene du trenger til å spille et variert repertoar av ulike sanger innenfor mange sjangre.

Dokumentar og diskusjon

For deg som liker en god diskusjon om sentrale og viktige tema. Len deg tilbake og nyt film før pulsen stiger og diskusjonen raser. Ny lærdom om ulike tema og diskusjonsteknikker får du med deg.

Baking

Bli med å lær hva som skal til for å lage luftig gjærbakst som blir vellykket hver gang. Vi baker sammen, og ikke minst, spiser den etterpå!

Pusling og Podcast

Gjør deg klar for hjernetrim! Vi finner spennende og relevante podkaster som vi hører på samtidig som vi pusler puslespill.

Klikketrening med hund

Strikking

Sy konkrete ting

Sy ditt eget handlenett, pysj, toalettveske, hårstrikk og lignende.

Dødsing

Bli med i svømmehallen! Døds er en form for stuping. Et eksempel er et horisontalt svev med armer og bein utstrakt i en x- formasjon til de treffer vannet. Du lærer forskjellige triks.

Førerkort

Lær det du trenger for å ta teorien til førerkortet.

Friluftsliv

Bli med ut i skog og mark! Faget for deg som vil dyrke gode naturopplevelser. Du vil oppleve blant mye annet kos rundt bålet, fjellturer, solnedganger og stjernehimler.

Isbading

Vi bader ute i havet hele året! En forfriskende og herdende dukkert som vi satser på skal holde oss friske og i fin form.

Yoga

Valgfaget som utfordrer smidigheten og evnen til å puste med magen. Bli med på yoga for en beroliget, men utfordrende treningsøkt som gir mersmak.

Ultimate Frisbee

Denne morsomme og fartsfylte sporten er ukjent for mange, men utrolig gøy å prøve. Vi har en tidligere landslagsspiller på skolen og lærer deg gladelig det du trenger å vite. 

Bruk av symaskin

Har du lyst til å sy om klær, slik at de får et nytt design eller en ny passform? Lær deg alt du trenger å vite om å sy, og få full opplæring i bruk av symaskin.

Toving

Her lager vi sitteunderlag, votter, tøfler, vesker og andre fine ting av fargerikt, kardet ull og såpevann. Her får du brukt kreativiteten og lært det du trenger om toving.

Geriljabrodering

Faget for deg som vil prøve seg med nål, tråd og morsom kreativitet. Finn inspirasjon på internett og broder stilige bilder som er en ramme verdig.

Handy

Vi forbereder deg på livet etter fhs. Når du ikke kan tagge vaktmester i facebook-gruppa lengre. Lær alt fra å fikse en dryppende kran til et hull i gips-veggen.

Økonomi og Jus

Mye du lurer på i forhold til jus og økonomi? Som ung har en ofte mye å lære om disse to temaene. I dette valgfaget får du innsikt i akkurat det du trenger når du skal ut på egenhånd.

Vegetarmat

Lær deg å lage smakfull vegetarmat. Uavhengig om du spiser vegetarisk eller ikke, vil du få teste mange forskjellige oppskrifter på gode og kjøttfrie måltider.

Spansk-kurs

Kurset gir deg praktisk innføring i språket. Lær deg spansk eller finjuster på dine eksisterende spanskkunnskaper.

Analog foto og mørkerom

For deg som vil ta bilder og utforske analog foto. Skolen har sitt eget mørkerom.

På tur med Iben og Nivi

Utforske lokale turområder med Huskyene Iben og Nivi

Såpelaging

Crossfit nivå 1. og 2.

Mat på Bål

Lær deg å lage god mat på bål. Vi lager mat, tester nye oppskrifter og koser oss sammen med maten rundt bålet.

Skating

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.