fbpx Skip to content

Et folkehøgskoleår byr på varierte opplevelser

vALGFAG

Linja du velger vil dominere timeplanen, men et folkehøgskoleår er mye mer enn det. Du deltar også i timer med elever fra de andre linjene i ulike valgfag.

Valgfagene gir deg en unik mulighet til å lære deg noe nytt, eller utvikle deg i noe du kan fra før av. Ta med deg kunnskap du kan dra nytte av også etter folkehøgskoleåret ditt. NB! Valgfagene kan variere fra år til år.  Se oversikten over fagene vi har tilbydd siste skoleår.
 

Tur

Vi har mange flotte turområder i nærheten. Strekk på beina og få deg litt frisk luft mens du utforsker Rogalands vakre og varierte natur.

Mindfullness

Lær deg hvordan du kobler deg på øyeblikket, til livet slik det er akkurat her og nå. Her går vi igjennom en rekke øvelser du kan bruke for å trene evnen til mindfullness

Crossfit

For deg som liker å være aktiv. Crossfit er variert og funksjonell trening som passer for alle, uansett utgangspunkt. Du vil bli utfordret på styrke, koordinasjon, kondisjon, smidighet og mentalitet.

Ballspill

For deg som har ballfølelsen eller deg som vil ha mer av den. Bli med på fotball, håndball, basketball og innebandy.

Bueskyting

Få en grundig gjennomgang av grunnleggende teknikk i bueskyting. Følelse av mestring og samhold står i fokus, her er det muligheter for å treffe blink.

Filosofi og mat

Bli med å lage veltilberedte matretter ute i naturen, samtidig som vi drøfter de store filosofiske spørsmålene rundt bålet.

Konsertopplevelse

For en liten egenandel kan du få med deg fem konserter. Dette er et samarbeid med Stavanger symfoniorkester. De serverer deg fantastiske musikkopplevelser som du sent vil glemme.
Pris: 300,-

Teateropplevelse

For en liten egenandel kan du oppleve fem kulturelle kvelder på Rogalands teater. Se alle de ferskeste og nyeste teaterstykkene som settes opp.
Pris: 300,-

Ukulele

Finn frem dine musikalske evner og bli med på ukulele valgfag. Her lærer du grepene du trenger til å spille et variert repertoar av ulike sanger innenfor mange sjangre.

Dokumentar og diskusjon

For deg som liker en god diskusjon om sentrale og viktige tema. Len deg tilbake og nyt film før pulsen stiger og diskusjonen raser. Ny lærdom om ulike tema og diskusjonsteknikker får du med deg.

Kultfilm

For deg som vil utforske en annen filmverden enn den som vises på kino. Et populært valgfag for den som liker å følge med.

Baking

Bli med å lær hva som skal til for å lage luftig gjærbakst som blir vellykket hver gang. Vi baker sammen, og ikke minst, spiser den etterpå!

Pusling og Podcast

Gjør deg klar for hjernetrim! Vi finner spennende og relevante podkaster som vi hører på samtidig som vi pusler puslespill.

Svømming

Vi drar til svømmehallen nær skolen og tester ulike svømmearter, stuper og bader. Perfekt for deg som liker å være aktiv.

Lommebøker i lær

Lag din egen lommebok i lær og sett ditt personlige preg på designet.

Kniv og slire

Valgfaget for deg som vil prøve å lage din egen kniv og slire

Vikingsmykker

Lær deg å lage smykker slik som vikingene gjorde

Miniatyr byster i leire

Fridykking jakt

Vi dykker og jakter etter fisk. Poenget er å være så stille og rolig som mulig, for å ikke skremme bort fisken. Bli med å teste ulike jaktformer.

Klikketrening med hund

Strikking

Sy konkrete ting

Sy ditt eget handlenett, pysj, toalettveske, hårstrikk og lignende.

Friluftsliv

Bli med ut i skog og mark! Faget for deg som vil dyrke gode naturopplevelser. Du vil oppleve blant mye annet kos rundt bålet, fjellturer, hytteturer, skiturer, solnedganger og stjernehimler.

Isbading

Vi bader ute i havet hele året! En forfriskende og herdende dukkert som vi satser på skal holde oss friske og i fin form.

Yoga

Valgfaget som utfordrer smidigheten og evnen til å puste med magen. Bli med på yoga for en beroliget, men utfordrende treningsøkt som gir mersmak.

Ultimate Frisbee

Denne morsomme og fartsfylte sporten er ukjent for mange, men utrolig gøy å prøve. Vi har en tidligere landslagsspiller på skolen og lærer deg gladelig det du trenger å vite. 

Bruk av symaskin

Har du lyst til å sy om klær, slik at de får et nytt design eller en ny passform? Lær deg alt du trenger å vite om å sy, og få full opplæring i bruk av symaskin.

Toving

Her lager vi sitteunderlag, votter, tøfler, vesker og andre fine ting av fargerikt, kardet ull og såpevann. Her får du brukt kreativiteten og lært det du trenger om toving.

Geriljabrodering

Faget for deg som vil prøve seg med nål, tråd og morsom kreativitet. Finn inspirasjon på internett og broder stilige bilder som er en ramme verdig.

Kreativ

Vi har et utvalg kreative fag som Alebrije, skulptur, strikking og redesign. Det kan variere hvert år hvilket som tilbys. Sett musikken på øret og la kreativiteten blomstre

Handy

Vi forbereder deg på livet etter fhs. Når du ikke kan tagge vaktmester i facebook-gruppa lengre. Lær alt fra å fikse en dryppende kran til et hull i gips-veggen.

Økonomi og Jus

Mye du lurer på i forhold til jus og økonomi? Som ung har en ofte mye å lære om disse to temaene. I dette valgfaget får du innsikt i akkurat det du trenger når du skal ut på egenhånd.

Matematikk

Synes du matematikk er vanskelig, eller du har mistet helt motivasjonen i faget? Da er dette et perfekt valgfag for deg. Her kan du finpusse dine matte-evner og lære faget på en mer motiverende måte.

Vegetarmat

Lær deg å lage smakfull vegetarmat. Uavhengig om du spiser vegetarisk eller ikke, vil du få teste mange forskjellige oppskrifter på gode og kjøttfrie måltider.

Spansk-kurs

Kurset gir deg praktisk innføring i språket. Lær deg spansk eller finjuster på dine eksisterende spanskkunnskaper.

Snowboardkurs

Kurset for deg som vil lære deg teknikk, kontroll og flyt i snowboardkjøringen. Vi fokuserer på balanse og fartskontroll.

Våttkort

Bli med å ta våttkort, Norges Padleforbunds kursbevis for gjennomført sertifisert kurs i kano- eller kajakkpadling. De fleste aktører krever våttkort for å leie en kajakk.

Analog foto og mørkerom

For deg som vil ta bilder og utforske analog foto. Skolen har sitt eget mørkerom.

Samtalegruppe for menn

Fridykking

I Fridykking brukes det ikke ekstra utstyr for pusting, som vil si at vi bruker kun lufta vi har i lungene. Vi tester forskjellige typer fridykking.

Dyrebeskyttelsen - Katt

For deg som er opptatt av dyrevern og dyrenes behov. Bli med å besøke den lokale dyrebeskyttelsen

Såpelaging

Crossfit nivå 1. og 2.

Strikk klær til bamse

Lett og morsom utfordring som alle kan være med på. Finn et strikkemønster og strikk klær til en bamse.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler). Les om hvilke cookies vi bruker her. Når du besøker og bruker denne nettsiden, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.