top of page
IMG_5903-scaled.jpg

Ansatte

Vi er mange som ønsker deg velkommen til Jæren folkehøgskule.

Her finner du en oversikt over oss som jobber på skolen

Monica Cecilie Høien

Rektor

Skolens rektor! Monica er adjunkt med tilleggsutdanning innen kunst, dans, musikk og psykisk helse. Søm av klær og redesign står hjertet nær, med 2.plass fra NRK Symesterskapet 2017, og utgivelse av egen redesignbok. Etter mange år i skolen har hun de siste ni årene arbeidet som konsulent for ungdom. Monica har i tillegg erfaring med autismegrupper og er føredragshaldar for Norges Tourettesforbund om Tourettes i skolen. Denne sprudlende og allsidige dama har drevet med show, revy og musikal, og du skal ikke se bort i fra at hun setter i gang noe gøy på skolen!

Håvard Henriksen

Lærer Surf

Håvard har skrevet en mastergrad om kvinners posisjon i surfemiljøet. Mange års erfaring med surfing på Jæren. Mangler Antarktis for å krysse av å surfe på alle verdensdeler. Opptatt av et godt klassemiljø, og arbeider for at alle skal få personlig og faglig mestring.

Jorunn Solvang

Lærer Sosialt arbeid

Jorunn er ei varm dame som kan lære deg litt om både mindfulness og urettferdighet i verden. Hun er drivkraften bak skolens solidaritetsprosjekt og engasjerer elevene til aksjon hvert år. Du vil få være med å male t-skjorter og handlenett, ikke minst tove tøfler sammen med henne. Du vil også få muligheten til å bli med på flere teaterstykker i løpet av året.

Elin Manger Rørosgaard

Lærer Psykologi og Egenutvikling

Elin kommer rett fra en lang utdannelse innen psykologi og pedagogikk. Hun har vært verden rundt, og har mange gode reisetips på lager. Ikke minst spennende historier fra eksotiske land. Med sin bakgrunn på landslaget i sporten Ultimate frisbee får du den unike muligheten til å teste det ut.

Silje Frafjord

Lærer Bo og fritid

Silje er utdannet innenfor adjunkt og har 16 års erfaring med bo og fritid. Hun er opptatt av inkludering, og å skape et inkluderende fellesskap på skolen. Hun har lang erfaring med yoga og lærer gjerne bort. Hun elsker å være kreativ med matlaging på bålet og friluftsliv, og utfordre elevene kreativt med ulike hobbyaktiviteter.

Jon Petter Nordbø

Lærer Bo og fritid

Jon Petter har en master i historiedidatikk, årsstudier i idrett, KRLE og PPU. Han er opptatt av trening, livsstil og lagbygging. Sykler en del på fritiden, og bruker tid på familie og venner. Nysgjerrig, og stadig på jakt etter læring og utvikling. Glad i den gode samtalen.

Helle Hognestad

Lærer Dyreomsorg

Helle er utdannet veterinær og kommer rett fra en lokal dyreklinikk. Hun har stor kunnskap om dyr og dyrenes helse. Hun trives godt i naturen og tar gjerne med seg elever på tur.

Tove Nordstokke

Lærer Art, Design & Travel

Tove Nordstokke har en master i design, kunst og håndverk med hovedvekt på tolking av kunst. Fordypning i kroki, landart, leire og i leirebrann, både inne og ute på bål. Bred erfaring innen tre, leire, tekstil, tegning digitalt og stein/plastikk. Lærererfaring fra grunnskole og kulturskole. Elsker å reise, har bodd i bobil, og reist nedover i Europa. Har fjellhytte uten vann og strøm, og elsker å leve minimalistisk. Opptatt av å skape gode miljø, der alle kan få bidra, og vise sin kreative side.

Eirik Svensen

Lærer Skateboarding

Eirik har over 20 års erfaring som en av de beste skaterne i Norge. Han er utdannet pedagog, og har reist over hele verden. Tidligere norgesmester i skateboarding. Elsker å nyte øyeblikket ute sammen med andre, skape minner og gode opplevelser.

Dag Folkvord

Økonomiansvarlig

Skolens økonomiansvarlige og skolens egen Google. Du vil ikke utfordre denne mannen i quiz. Med sine mange år i folkehøgskolen og med sitt evige søk etter nyttig kunnskap vil han alltid ha et svar til deg. Han har mye å lære dere og deler villig av sin kunnskap om økonomi, juss og praktiske løsninger. Han har flere nyttige valgfag og du har valget.

Anne Grete G Mo

Internatleder

Anne Grete sørger for at alle kommer seg opp og i gang med dagen. Er det noe som plager deg kan du alltid snakke med henne. Hun holder skolens interiør oppdatert, og passer på at alle skal bli mette uansett diett behov. Dette er ei dame som passer på at skole-hverdagen og alle større arrangement går på skinner.

Ingunn Gjertson

Kontor og markedsføring

På kontoret sitter Ingunn, hun er den vennlige stemmen som ofte møter deg om du ringer til skolen, og som hjelper deg med nesten hva som helst du spør om. Har hun ikke svar, så finner hun ut hvem du trenger å kontakte. Hun er også en viktig del av markedsføringen på skolen, og har alltid tid til en prat.

Sigve Bore

Driftsleder

Kan det fikses? Klart Sigve kan! Han er bare en liten melding, eller en facebook-tag unna om noe skulle gå galt på rommet ditt. Med sitt store engasjement holder han skolen i skjønneste orden. Han er veldig hyggelig om du vil slå av en prat. Du kan bli blant de heldige som får være med han en praktisk-onsdag. Her kan du få lære en ting og to om vedlikehold.

Modhild Meland

Kjøkkenleder

Ingen skal gå sultne på Jæren folkehøgskule. Modhild planlegger menyen langt frem i tid. Med sin lange erfaring som kokk vil du få servert deilig, (ofte) hjemmelaget, kortreist og fersk mat av henne. Ikke minst smaker det veldig, veldig godt.

Gro Anita Tjelta

Kokk

Å lage smaksrik mat til 100 mann, da er Gro i sitt ess. Hun liker å pynte flotte kaker til ulike selskap og arrangement. Du skal ikke se bort ifra at du kjenner lukten av nystekte rundstykker i korridorene når hun er på jobb. Når det er din tur å ha kjøkkentjeneste vil Gro lære deg alt du trenger å vite.

Maria Svela Klepp

Internatassistent

Maria jobber som internatassistent og bidrar til at både kjøkken, matsal og internat ser ut som de skal. Om det er vaskefilla, eller synålen hun bruker vil det alltid se plettfritt ut etter henne. Humøret er alltid på topp, sammen med energien.

Ung Brunes

Internatassistent

Ung hjelper til både på kjøkken og med renhold. Når over 100 personer skal bevege seg rundt i gangene, setter det sine spor. Ung har alltid godt humør og står på for at skolen skal være ren og elevene skal bli mette.

Nut Folkvord

Renhold

Nut holder skolen skinnende ren. Det er takket være henne at klasserom, sløyden, fotostudio, elevstuene og gymsalen holder seg rene og pene. Internatene er elevene sin jobb å holde rent, men Nut gir deg gjerne noen tips.

bottom of page