top of page
Jæren folkehøgskule, valgfag

Valgfag

ET FOLKEHØGSKOLEÅR BYR PÅ VARIERTE OPPLEVELSER

Linja du velger vil dominere timeplanen, men et folkehøgskoleår er mye mer enn det. Du deltar også i timer med elever fra de andre linjene i ulike valgfag.

Valgfagene gir deg en unik mulighet til å lære deg noe nytt, eller utvikle deg i noe du kan fra før av. Ta med deg kunnskap du kan dra nytte av også etter folkehøgskoleåret ditt. NB! Valgfagene kan variere fra år til år.  Se oversikten over fagene vi har tilbydd siste skoleår.

Friluftsliv

Bli med ut i skog og mark! Faget for deg som vil dyrke gode naturopplevelser. Du vil oppleve blant mye annet kos rundt bålet, fjellturer, solnedganger og stjernehimler.

Mindfullness

Lær deg hvordan du kobler deg på øyeblikket, til livet slik det er akkurat her og nå. Her går vi igjennom en rekke øvelser du kan bruke for å trene evnen til mindfullness.

Isbading

Vi bader ute i havet hele året! En forfriskende og herdende dukkert som vi satser på skal holde oss friske og i fin form.

Ballspill

For deg som har ballfølelsen eller deg som vil ha mer av den. Bli med på fotball, håndball, basketball og innebandy.

Teateropplevelse

For en liten egenandel kan du oppleve fem kulturelle kvelder på Rogalands teater. Se alle de ferskeste og nyeste teaterstykkene som settes opp.

Bruk av symaskin

Har du lyst til å sy om klær, slik at de får et nytt design eller en ny passform? Lær deg alt du trenger å vite om å sy, og få full opplæring i bruk av symaskin.

Ukulele

Finn frem dine musikalske evner og bli med på ukulele valgfag. Her lærer du grepene du trenger til å spille et variert repertoar av ulike sanger innenfor mange sjangre.

Toving

Her lager vi sitteunderlag, votter, tøfler, vesker og andre fine ting av fargerikt, kardet ull og såpevann. Her får du brukt kreativiteten og lært det du trenger om toving.

Dokumentar og diskusjon

For deg som liker en god diskusjon om sentrale og viktige tema. Len deg tilbake og nyt film før pulsen stiger og diskusjonen raser. Ny lærdom om ulike tema og diskusjonsteknikker får du med deg.

Geriljabrodering

Faget for deg som vil prøve seg med nål, tråd og morsom kreativitet. Finn inspirasjon på internett og broder stilige bilder som er en ramme verdig.

Baking

Her lager vi sitteunderlag, votter, tøfler, vesker og andre fine ting av fargerikt, kardet ull og såpevann. Her får du brukt kreativiteten og lært det du trenger om toving.

Handy

Vi forbereder deg på livet etter fhs. Når du ikke kan tagge vaktmester i facebook-gruppa lengre. Lær alt fra å fikse en dryppende kran til et hull i gips-veggen.

Pusling og Podcast

Gjør deg klar for hjernetrim! Vi finner spennende og relevante podkaster som vi hører på samtidig som vi pusler puslespill.

Økonomi og Jus

Mye du lurer på i forhold til jus og økonomi? Som ung har en ofte mye å lære om disse to temaene. I dette valgfaget får du innsikt i akkurat det du trenger når du skal ut på egenhånd.

Strikking

-

Sy konkrete ting

Sy ditt eget handlenett, pysj, toalettveske, hårstrikk og lignende.

Analog foto og mørkerom

For deg som vil ta bilder og utforske analog foto. Skolen har sitt eget mørkerom.

På tur med Iben og Nivi

Utforske lokale turområder med Huskyene Iben og Nivi

Førerkort

Lær det du trenger for å ta teorien til førerkortet.

Såpelaging

-

Konkurranse

Er valgfaget for deg som liker å konkurrere. Her konkurrerer elevene i teoretiske og praktiske konkurranser hvor et skarpt hode som tenker utenfor boksen kan gi deg et fortrinn.

Mat på Bål

Lær deg å lage god mat på bål. Vi lager mat, tester nye oppskrifter og koser oss sammen med maten rundt bålet.

Sjokolade

-

Skating

-

bottom of page