top of page
Håkon-Karslen-1.jpg

Her finner du skolen

Kart over hvor skolen befinner seg

Postadresse til skolen:

Søren Øvretveitsveg 9, 4350 Kleppe

Rogaland er et fylke med variert og storslått natur. Jæren forbindes kanskje mest med det flate landskapet og de flotte strendene, men Preikestolen ligger ikke langt unna. Vi har også storbyer og et yrende kulturliv!

Klepp

Klepp kommune ligger på Jæren, sør for Stavanger og har over 18.000 innbyggere. Skolen ligger i sentrum av kommunen, som har det meste en trenger av handlesenter og spesialbutikker.

I gå-avstand fra skolen finner du:

  • Rogalands nest største kjøpesenter Jærhagen.

  • Skatebane og beachvolley/beachfotball -baner.

  • Flere spisesteder som McDonalds, Burger King Pizzabakeren, kebab, kinamat, thaimai og andre cafeer!

  • Kleppeloen som er en fin park med mange turstier, utkikkpunkt og flott natur.

  • Klepphallen som har både idrettshall og svømmehall.

En kort kjøretur fra skolen vil du finne variert og storslått natur. Her kan du velge mellom hav, strender, lynghei og fjell terreng.

De flotte strendene er ideelle for deg som liker å surfe, se soloppganger/solnedganger eller gå turer.

Bilde av Jæren Folkehøgskule

Bryne

Arne Garborgs hjemkommune Time, ligger sør for Klepp. På Bryne, fem kilometer fra skolen, finner du både kafèer og butikker, bl.a. det store kjøpesenteret M44. Det er godt utvalg i butikker og utesteder. Dessuten ligger det regionale kulturhuset, Storstova, på Bryne. Der er det kino, konserter og andre arrangement. Hver vinter åpner de opp egen skøytebane, midt på Bryne torg, som er gratis for besøkende. Sørlandsbanen stopper også på Bryne stasjon.

Sandnes

Sandnes er en relativ stor by med over 50 000 innbyggere. Med buss tar det bare 15 minutter å reise til Sandnes. Her finner du Norges største handlesenter Kvadrat, samt IKEA, Bohus og mye mer.

Sandnes har også et nytt og flott kulturhus, hvor det blir holdt konserter av mange slag. Kulturhuset er for alle, et bruks-hus for de som vil vise ferdigheter, eller de som vil oppleve lokal kultur. Samtidig har huset plass for nasjonal og internasjonal kunst i mange former og formater. Alt dette betyr konserter, teater, ballett, revyer, musikaler osv. 

Byens koselige hovedgate, Langgata er kjent for trivelige butikker, gateliv og som møtested for folk i alle aldre. De moderne kjøpesentrene i og utenfor bykjernen gir handleopplevelser i overflod. Byen har også mange utesteder og et godt kinotilbud.

Stavanger sentrum, fargegaten

Friluftsliv

Rogaland regnes som landets mest varierte fylke med både flate landskap, sandstrender og høye fjell. Ønsker du å komme opp i skiterreng vinterstid, er Madland og Gilja nærmest. Der pleier det å være snø dersom vinterværet slår til. Skal du være garantert snø, er det bare å ta bussen videre opp i fjellheimen til Hunnedalen. Her spenner du på deg skiene i veikanten og glir inn i et snøkledd landskap. Du kan også enkelt komme inn i mektige fjordlandskap. Høgsfjorden, Frafjord og Lysefjorden er alle mektige fjorder. Enkelte plasser reiser fjellveggene seg nærmere 1000 meter over havet.

Preikestolen og Kjerag er kjente plasser for de som liker seg i høyden.

Sandstrender

Ingen plass i Norge kan oppvise tilsvarende sandstrender som Jæren. Her kan du gå fire-fem mil i nydelig myk sand. Mange mennesker tar teltet med seg og går i dagevis. Fra Jæren folkehøgskule tar det i underkant av en halv time å sykle ut til nærmeste strand.

Jæren strendene

Stavanger

Norges fjerde største by er bare en halvtimes reise unna. Her vil du kunne oppleve et mangfoldig og flerkulturelt tilbud.

Få byer i Norge, og Europa, har så mange restauranter, puber og utelivstilbud samlet på et så lite og tett område som Stavanger sentrum. Lister fra byens skjenkekontroll viser at opp mot 30.000 personer kan få servering samtidig i området rundt Vågen. Byen har også over 40 uteserveringssteder som starter sesongen i mars og holde åpent til ut i oktober.

Offisielt regner vi at det er 25 kulturinstitusjoner i Stavanger, men i realiteten har vi nok langt flere.

Underholdningstilbudet er stort og bredt i Stavanger. Byen har en rekke revygrupper, og det kjøres ofte flere revyer samtidig på byens 5–6 revyscener, i tillegg kommer tilbudene i nabokommunene. Årlig avholdes 1000 konserter bare i Stavanger. Viking stadion har hvert år konserter med de største artistene. Byen har eget symfoniorkester som har markert seg sterkt. Rogaland teater, med sine tre scener og rundt 450 forestillinger årlig, har ikke markert seg noe mindre.

I løpet av et år har Stavanger ca 45 festivaler. De mest kjente er Maijazz, Hvitløksfestivalen, Humorfestivalen, Gladmat festivalen, Litteraturfestivalen, Kammermusikkfestivalen og Kapittelfestivalene, som er en hyllest til ytringsfriheten og som setter fokus på utenlandske forfulgte forfattere. Stavanger er også såkalt ”friby” for forfulgte forfattere. I tillegg har vi en av verdens største oljemesser, ONS, The Offshore Nothern Seas Exhibition hvert annet år. Dersom du vil ha roligere aktiviteter så har vi gallerier, utstillinger og museer i hopetal.

Jæren Folkehøgskule
bottom of page